Atlétika
Nagy Marcell

Tenisz: „Végre sikerült egyéniben is országos bajnoki címet nyerni” – Bak-Szabó Norina

Publikálva: 2023.03.16 Frissítve: 2023.03.16 Tenisz

Mozgalmas heteken van túl klubunk 15 éves teniszezője: Bak-Szabó Norina előbb a felnőtt országos bajnokságon játszott döntőt párosban Pécsett, majd ugyanott egyéniben megnyerte az U16-os versenyt, U18-ban pedig párosban szerzett aranyérmet. Norina a közelmúlt eseményeiről a Career Brand Managementnek nyilatkozott.

A közelmúltban folyamatosan betegségek hátráltatták Bak-Szabó Norinát, aki ennek ellenére szép eredményeket ért el az országos bajnokságokon. Egyesületünk 15 éves teniszezője előbb a felnőttek között indult el. Bár a sorsolás alakulhatott volna jobban is, Norina így is talált pozitívumokat.

Az első körben Susányi Zsófiával játszottam, aki volt Fed-kupa-kerettag – kezdett bele az értékelésbe Bak-Szabó Norina a Career Brand Management érdeklődésére. – Betegen érkezett, de tudtam, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az első szett elég sima volt, tudtam a saját játékomat játszani. A másodikban 3:5-ről jöttem vissza, elkezdett nyesegetni, ritmust váltani, emiatt nem tudtam annyira támadni. Szettlabdáról sikerült fordítani, nagyon örültem a győzelemnek, szerintem nagy dolog nyerni ellene, még úgy is, hogy Zsófi nem versenyez olyan szinten, mint régen. A következő körben Bíró Melinda jött szembe velem: pozitív meccs volt számomra abból a szempontból, hogy először tudtam tie-breaket játszani ellene. Fordulatos találkozót játszottunk, de a második szettben már könnyebb dolga volt – tette hozzá Norina, aki párosban Benke-Giosanu Izabella oldalán a döntőig menetelt.

Sokszor párosoztunk már együtt, szeretek vele játszani, érezzük egymást a pályán, emellett jó barátnők is vagyunk. Beteg voltam a verseny előtt, ezért az első meccseknél még bele kellett jönnöm, az elődöntőhöz érve éreztem azt, hogy sikerült összeszedni magunkat. A döntőben Bíró Melindával és Susányi Zsófival játszottunk. Nagyon jó meccs volt, szerintem kis dolgokon múlott. Szoros gémek voltak, de a fontos pontok elmentek – folytatta Norina, aki úgy vélte, a felnőtt országos bajnokság remek felkészülésül szolgált számára az egy héttel később megrendezett korosztályos viadalra.

Vírusbetegséggel bajlódtam, úgy mentem oda, hogy nem tudtam, mit várhatok magamtól. Előtte mindössze egy órát játszottam, annyira le voltam gyengülve. Az első két meccset azért így is elég simán sikerült megnyerni, aztán jött a Sziklai Eszti elleni elődöntő. Sokszor játszottam már ellene, de mindig salakon, keménypályán még nem. Jól ment a tenisz, és hatékonyan tudtam támadni. A döntő Izával kiélezett volt, a tie-breaket elég szerencsés labdával nyertem meg, de a második szett már simábban alakult. Örülök, hogy végre sikerült egyéniben is országos bajnoki címet nyerni – mondta fiatal tehetségünk, aki párosban már többször diadalmaskodott, egyéniben viszont először ünnepelhetett országos bajnoki címet.

Játékosunk közben párosban is érdekelt volt, de nem a saját U16-os korosztályában, hanem az U18-asok között mérette meg magát.

Az elmúlt években Bíró Melindával játszottam, de ő Ciprusra ment versenyezni, én pedig nem találtam párt a korosztályomban, ám megengedték, hogy Kis-Czakó Eszterrel induljak. Ebben a korosztályban nincsenek sokan, úgyhogy kiemeltként rögtön az elődöntőben kezdtünk. 7:5, 5:2 (40-15) volt a másik párnak, három meccslabdáról jöttünk vissza, szóval az rendkívül kemény meccs volt. Eszti is beteg volt, nem játszottunk jól. A következő nap már mindketten sokkal jobb passzban voltunk, és a döntőben 6:2, 6:2-re nyertünk – folytatta Norina, aki legközelebb Szlovákiában J30-as ITF-tornán indul.

Forrás: Career Brand Management

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!