Atlétika
Jankovics Dániel

Szófiába készülnek a Patakfalvy-lányok

Publikálva: 2017.04.04 Frissítve: 2017.04.04 Taekwondo

Hét főből álló magyar válogatott keret vesz részt a hamarosan kezdődő bulgáriai U21-es taekwondo Európa-bajnokságon. Az MTK Budapestet Patakfalvy Csenge és Luca képviseli a viadalon.

Több versenyzőnek a szófiai lesz az első korosztályos kontinenstornája, mégis tisztán látszik, hogy a jövőben a most utazó csapat adhatja a felnőtt válogatott gerincét.

Galambos Bence, a válogatott edzője, így nyilatkozott a felkészülésről és az esélyekről:

– Büszke vagyok a versenyzőkre, hogy az intenzív felkészülést becsülettel végigcsinálták. Külön köszönöm a klubedzőknek, hogy elengedték a válogatotthoz a sportolókat, akik jól felkészülten érkeztek hozzánk. Nagy segítséget nyújtottak a partnerek is, akikkel közösen tudtunk készülni az edzőtáborban. Az egész európai mezőny kint lesz Szófiában, hiszen minden súlycsoportban két versenyző indítható országonként, így talán elmondható, hogy az eddigi legerősebb Eb vár ránk. A legfontosabb, hogy motiváltak a fiatalok, akik remélem tudásuk legjavát adják majd. Fel kell építenünk a jövő csapatát, ez pedig erre tökéletes állomás. Amennyiben valóban kihozzák magukból a legtöbbet a fiatalok, már elégedett leszek, jelentsen ez érmeket vagy csak néhány győzelmet.

A magyarok programja:

Április 6., csütörtök: Práth Bence (58 kg), Patakfalvy Luca (49 kg), Kopcsik Laura (46 kg)

Április 7., péntek: Egyházas András (68 kg), Berei Béla (63 kg)

Április 8., szombat: Füredi Rebeka (67 kg), Patakfalvy Csenge (62 kg)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!