Atlétika
Jankovics Dániel

Szintlépésre felkészülve

Publikálva: 2020.07.02 Frissítve: 2020.07.02 eSport

Bozó Patrik és Fehér Dani is új játékban próbálhatja ki magát.

Szimulátorosaink nagy változások után vannak, mivel mindketten PC-re váltottak konzolról. Eddig Playstation 4-en versenyeztek a Gran Turismo Sporttal, ami inkább „simcade”, mintsem szimulátor. Az új játékokkal ki tudják használni a kormányaik adottságait, hiszen ezek PC-re lettek fejlesztve, optimalizálva, a konzolos hasznalatban nagyon limitálva vannak képességeik.

Bozó Patrik az Assetto Corsa legújabb játékával játszik (Assetto Corsa Competizione), amely az eddig látott legjobb grafikával és kidolgozottsággal rendelkezik. A látványvilág mellett a fizika is dicséretet érdemel. A Competizione a Blancpain hivatalos sorozata. Jelenleg a GT3 kategóriájú kocsik szerepelnek a listán, de a fejlesztők a betétfutamokban szereplő GT4-esek érkezéséről is bemutató videókat hoznak már nyilvánosságra. 

Fehér Dani az iRacingre állt át, ami költséges, de nem véletlen az ár, amit kérnek érte. Rengeteg olyan sorozat fut a játékban, melyek a valóságban is. 24h, 1000Miles Bathurst, IMSA, Nascar, stb. Évente négy nagyobb frissítés jön, ezek általában öt autót és pályát tartalmaznak. A legtöbb profi llicensszel rendelkező versenyző ezzel gyakorolt a karantén ideje alatt, hogy ne essen ki a ritmusból. Az iRacing a szimulátorok legkomolyabb változatának nevezhető, ráadásul elérhető a nagyközönség számára is.

Mindkét pilótánk jelenleg száz százalékon pörög, és keresik a századokat a pályákon. Megpróbálják az új fizikát kitapasztalni, és új versenytársakat megismerni. Nagyon pozitívaan állnak a folytatáshoz. 

Esport szakosztályunk támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!