Atlétika
Nagy Marcell

Sakk: csapatban nyertek bajnokságot a „villámléptű” ifistáink

Publikálva: 2021.05.05 Frissítve: 2021.05.05 Sakk

Magabiztos sikert aratott az MTK Budapest az online ifjúsági villám-csapatbajnokságon.

Remekül teljesítettek az MTK Budapest 2003-ban vagy később született sakkozói az online ifjúsági villám csapatbajnokságon. Az ötfordulós verseny március 14-én vette kezdetét és május 2-án zárult, de klubunk ígéreteinek első helyét már a negyedik fordulót követően sem fenyegette semmi.

A bajnokságon az úgynevezett Aréna-rendszer szabályai voltak érvényben, a játékosok rendelkezésére 5 perc plusz 2 másodperc bónusz játékidő állt. A csapat összpontszámát a hat legtöbb pontot szerzett játékos pontjainak az összege határozta meg fordulónként, az így kialakult sorrendben pedig az első 200, a második 170, a harmadik 150 (és helyezésenként tovább csökkenve) pontot gyűjthetett körönként.

Miután az MTK Budapest már az első négy fordulóban 200-200 pontot érdemelt ki, az ötödik kör előtt már behozhatatlan előnyre tett szert. Az utolsó fordulóban azonban nem sikerült tartani a sikerszériát, a Kőbánya SC tinédzserei hárommal több pontot szedtek össze a miénknél, így be kellett érnünk a fordulóbeli második hellyel. De sebaj, hiszen a huszonkét csapat részvételével zajló versenyt végül így is megnyertük 970 ponttal az Aquaréna Kőbánya SC (805 pont) és a dunaújvárosi Bástya Harcosai (700 pont) előtt.

Az utolsó fordulóban a csapatunk legjobb pontszerzője, Kovácsy Barnabás az egyéni különversenyben 735 ponttal a harmadik helyen végzett, de a legjobb tíz játékos között a klubunkból Öngüt Tamás, Juhász Ágoston, Gehér Koppány és ifj. Farkas Ottó neve is megtalálható.

Tovább részletek a bajnokságról és az eredményekről ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!