Kézilabda
Dakos Noémi

Röplabda: A Kaposvár nyerte az első meccset

Publikálva: 2021.02.18 Frissítve: 2021.02.17 Röplabda

Remegő kézzel nem lehet megszorongatni a topcsapatokat.

1. MCM-Diamant Kaposvár–MTK Budapest 3:0 (8, 23, 15)
Kaposvár Aréna, zárt kapus
Vezette: dr. Árpás, Tillmann

1. MCM-Diamant Kaposvár: Bodovics 4, Helics 7, Szűcs K. 16, Harcsenko 14, Király-Tálas 5, Klisura 12
Csere: Szpin (liberó), Kump 1, Szedmák 2
Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

MTK Budapest: Godó 6, Kilyénfalvi 3, Durst 1, Szerencsés-Miklai 6, Papp O. 6, Vezsenyi 9
Csere: Szalai A. (liberó), Berkó, Lesi
Vezetőedző: Leiszt Máté
A női röplabda Extraliga negyeddöntőjének első felvonása várt csapatunkra – szerda este – a Kaposvár Arénában. A két együttes alapszakaszbeli összecsapásai mindkétszer izgalmas, kiegyenlített játékot hoztak, és ebben reménykedtünk ezúttal is.

Az első szett azonban hidegzuhanyként ért mindenkit, aki a képernyők előtt követte a találkozót: megilletődötten, gyámoltalanul játszottunk, nem tudtuk tartani a hazaiak által diktált, kétségtelenül igen magas tempót. Nem is lehetett más a vége (25-8).

A második játszmára „megérkeztünk”. Sokkal kevésbé voltunk statikusak mezőnyben, és támadásban is jóval kevesebb volt a bizonytalanság. Egészen 22-22-ig tartottuk a lépés a Kaposvárral, de hajrában ismét megremegett a kezünk (25-23).
Biztatóan indult a harmadik szett, a mérkőzés során először a vezetést is átvettük (4-5), de nem örülhettünk sokáig. Történt ugyanis, hogy azonnal be is ragadtunk az állásba, és kilencet számolt ránk Szasa Nedeljkovics együttese. A folytatásban már hiába próbáltunk kapaszkodni, nem tudtunk szorossá tenni a játszmát, így könnyedén nyert a Kaposvár (25-15).

A párharc következő felvonását február 28-án rendezik Budaörsön, de előtte még Újpestre látogatunk, ahol a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója vár csapatunkra.

Leiszt Máté:Gratulálok a Kaposvárnak, a mai meccsen a játék minden elemében fölénk nőttek! Nagyon bizonytalanul játszottunk, és ez ma sokba került. Egyedül a második szettben nyújtottunk olyan teljesítményt, amit elvárnék, de a hajrában itt is megremegett a kezünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!