Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Rg: Kocsis Evelin „dresszhelyzetben” is remekel

Publikálva: 2021.02.27 Frissítve: 2021.02.27 Ritmikus gimnasztika

Azt MTK Budapest 14 éves ritmikus gimnasztikázója, Kocsis Evelin maradandó élményeket szerzett az olasz bajnokság nápolyi állomásán.

Mint arról már beszámoltunk, a múlt hét végén az olasz bajnokságban vendégszerepelt az MTK Budapest két kiváló ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni és Kocsis Evelin. A Serie A évről évre lehetővé teszi, hogy az egyesületek egyéni csapatai egy légióssal egészüljenek ki.

A Nápolyban rendezett viadalon Fanni – mint ahogy már korábban is – a milánói Forza E Coraggio Serie A1-es csapatát erősítette, Evelin a Serie A2-ben a római Opera együttesében debütált a sorozatban.

– Szuper volt a verseny és a hangulat is – kezdi élménybeszámolóját a junior Eb-bronzérmes Evelin. – Mielőtt elmentünk, Fanni sokat mesélt az olasz bajnokságról. Mondta, hogy nagyon szeret oda járni, és a csapata is teljes mértékben támogató. Így első alkalomra nagyon izgalmas kaland volt.

A bajnokság első állomásán a négyfős együttesek tagjai egy-egy különböző szerrel léptek szőnyegre. Evelin a labdagyakorlatát mutatta be. Igen jól, hiszen az Opera legjobb pontszerzője lett, a gyakorlata pedig a harmadik legmagasabb pontszámot kapta a tizenkét tagú „labdás” mezőnyben. A római alakulat a hetedik helyen zárt az alsóházban.

– A gyakorlatom sikerülhetett volna jobban is. Bár ezt csak azért mondom, mert elég maximalista vagyok. Az idei év első versenye volt ez, és ahhoz képest minden rendben ment. A csapattól is pozitív visszajelzéseket kaptam, és a most megismert társaim is megnyíltak felém a végére. Remélem, hogy a következő alkalommal is hasonlóan jól fogok szerepelni.

Ahogyan Evelin is beszámolt róla, a szőnyegen valóban minden rendben ment, ám a kulisszák mögötti előkészületek során volt némi komplikáció.

A csapatdresszben kellett szerepelni, de amikor megláttam a ruhámat, kicsit elborzadtam. Na, nem a kinézete volt a probléma, hanem a mérete. Hozzámértem a saját dresszemhez, és hát majdnem egy arasznyival volt kisebb. Arra számítottam, a méretemre varrják, de hogy ez nem nekem készült, arról árulkodott egy másik lány neve beleírva. Egyből azt gondoltam, hogy hú, ebben elég érdekes lesz szőnyegre lépni. Aztán végül is, feljött rám, de nem volt valami kényelmes. Persze, ma már ez is az élmény része, és ígéretet kaptam, legközelebb már nem lesz ilyen gond.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor legközelebb Desióban láthatjuk fellépni klubunk büszkeségeit. Akkor Evelin a szalaggyakorlatával igyekszik a rómaiak segítségére lenni.

A Serie A részletes eredményei ITT érhetők el.

Borítókép: Simone Ferraro

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!