Tenisz
Piros Zsombor

Piros veresége, kikaptak a magyarok Sydneyben

Publikálva: 2022.03.05 Frissítve: 2022.03.05

Piros Zsombor kikapott Thanasi Kokkinakistól, így a magyarok 3-2-es vereséget szenvedtek a Sydneyben rendezett Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

Három mérkőzés után még 2-1-re vezettek a vendégek, ezért a hátralévő két egyes meccsből elég volt egyet hozni a továbbjutáshoz. Fucsovics Márton azonban nem bírt Alex de Minaurral, így mindkét csapat második számú játékosa, azaz Piros és Kokkinakis vívta a mindent eldöntő csatát mintegy háromezer néző előtt.
A világranglistán 240. magyar játékos rögtön elvesztette az adogatását, 99. helyezett ellenfelének a szervái viszont sebezhetetlennek bizonyultak, így 36 perc elteltével a görög származású Kokkinakis került szettelőnybe úgy, hogy adogatóként összesen öt pontot vesztett.
A tenyeressel keményen irányító rivális – aki párosban megnyerte a januári Australian Opent – a folytatásban is alig rontott, és 3-4 ütésből hibára tudta késztetni a melbourne-i Grand Slam-torna 2017-es junior bajnokát. A 22 éves magyar nem találta az ellenszert Kokkinakis gyorsításaira, a bréklabda továbbra is vágyálom maradt, így 1 óra 25 perc elteltével az ellenfél és a hazai válogatott ünnepelhetett. Az „auszik” hatodszor fordítottak 1-2-es hátrányból a DK-ban, ez előzőleg 2000-ben sikerült nekik.
Az ausztrálok sikerük révén részt vehetnek a Davis Kupa-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben - ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a magyarok ugyancsak szeptemberben osztályozót vívnak a világcsoportban maradásért.
    Eredmény:
    Davis Kupa, selejtező:
Ausztrália-Magyarország 3-2
-------------------------------
Thanasi Kokkinakis-Piros Zsombor 6:4, 6:4
    korábban:
Alex de Minaur-Fucsovics Márton 7:6 (7-4), 6:4
John Peers, Luke Saville-Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6
    pénteken játszották:
Alex de Minaur-Piros Zsombor 7:5, 6:2
Thanasi Kokkinakis-Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:1, 3:6

Forrás: MTI, Fotó: AFP

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!