Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Lencse a legeredményesebb, Palincsár az előkészítésben jeleskedett – 19 futballistánk vette ki a részét az 52 őszi gólunkból

Publikálva: 2019.12.17 Frissítve: 2019.12.17 Labdarúgás

Íme, az őszi szezonban lejátszott 23 tétmérkőzésünk alapján készült kanadai táblázatunk játékosokra lebontva az NB II-ben és a Magyar Kupában. A számok is bizonyítják: mindenki hozzátett a kiváló őszi produkcióhoz. A mezőnyjátékosok 86 százaléka ért el legalább egy gólt vagy gólpasszt.

Befejeződött a 2019-as év futballistáink számára. A Merkantil Bank Ligában 20 lejátszott fordulóból 14 alkalommal győztesen hagytuk el a pályát és négy ponttal vezetjük bajnokságot a Budafoki MTE előtt. A Magyar Kupában három kört is sikeresen abszolváltunk – többek között az élvonalbeli DVTK-t is búcsúztattuk -, így februárban már a legjobb nyolc közé jutásért léphetünk pályára a harmadosztályú Dunaújváros ellen.

Az ősszel lejátszott 23 tétmérkőzés alatt 52 alkalommal találtunk az ellenfelek kapujába, amely azt jelenti, átlagban közel két gólt szerzünk találkozónként. Egyetlen egyszer, november végén maradtuk lőtt gól nélkül, amikor 1-0-ra kikaptunk Győrben.

Az 52 szerzett találaton 15 játékos osztozott, közülük kiemelkedik Lencse László, aki egymaga tizenkétszer mattolta az ellenfelek kapusát (ezzel az NB II góllövőlistájának második helyén áll).

Őt követi Vass Patrik és Bognár István 6-6 góllal. Utóbbi esetében kiemelendő, hogy sérülései miatt közel fele annyi játékpercet töltött a pályán, mint a listát vezető támadónk.

Az eredeményességből a fiatalok is kivették a részüket: nyolc (Babinszky, Katona, Nagy, Palincsár, Schön, Szatmári, Varju, Zuigeber) 23 éven aluli futballistánk is eredményes volt a 2019/2020-as szezon első felében, míg további két fiatal tehetségünk (Mezei és Kata) az előkészítésben vállalt szerepet.

A gólpasszadók listáját Lencse és a 20 éves Palincsár Martin vezeti, mindketten hét találat előtt szolgálták ki csapattársukat. Fiatal középpályásunk emellett még kétszer be is talált (a Csákvár és a DEAC ellen), így róla is elmondható, kiváló és eredményes teljesítményt nyújtott az ősz folyamán.

A vonatkozó listán kiemelendő még Mezei Szabolcs és Katona Máté neve. Előbbi a hatalmas mezőnymunkája mellett négyszer a gól előtti utolsó passzt jegyezte, míg univerzális játékosunk összesen hét pontot termelt az ősszel (3 gól + 4 gólpassz).

Hiába szerepelt az U17-es brazíliai világbajnokságon, így maradt le több fordulóról is, két asszisztot jegyzett a 17 éves Kata Mihály is, míg a Dél-Amerikában lábtörést szenvedő Zuigeber Ákos két góllal és két gólpasszal hívta fel magára a figyelmet mindössze 239 pályán töltött perc alatt.

Nem számoltuk a gólpasszok közé, de érdemes megemlíteni azokat is, akik büntető kiharcolásával járultak hozzá egy-egy gólhoz. Katona megmozdulásai után kétszer is ítéltek javunkra 11-est, míg Lencse szintén két büntetőt harcolt ki, Varju pedig egyet.

Az összesítés is megmutatja, az ősszel elért kiváló eredményekhez mindenki hozzájárult. A 23 tétmérkőzésen pályára lépő 22 mezőnyjátékos 86 százaléka (19 futballista) ért el legalább egy "kanadai" pontot (gól vagy gólpassz).

Íme, kanadai táblázatunk játékosokra lebontva az ősz folyamán:

Játékos Gól Gólpassz Összesen
Lencse László 12 7 19
Bognár István 6 4 10
Palincsár Martin 2 7 9
Vass Patrik 6 1 7
Schön Szabolcs 5 2 7
Katona Máté 3 4 7
Szatmári István 5 - 5
Simon András 3 2 5
Zuigeber Ákos 2 2 4
Mezei Szabolcs - 4 4
Kanta József 2 1 3
Nagy Zsombor 2 - 2
Kata Mihály - 2 2
Babinszky Bence 1 - 1
Baki Ákos 1 - 1
Deutsch Bence 1 - 1
Varju Benedek 1 - 1
Fülöp Noel - 1 1
Pintér Ádám - 1 1

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!