Atlétika
Krizsán Xénia

Leiszt Máté: „A játékosaim vevők arra, amit a bajnokságban szeretnék viszontlátni.”

Publikálva: 2021.09.08 Frissítve: 2021.09.07 Röplabda

A Fatum-Nyíregyháza elleni, hazai előkészületi mérkőzésen ellenfelünk nyert 4:1-re, de az ilyen típusú találkozókon sokkal fontosabb, hogy a vezetőedző mit lát viszont abból, amt az edzéseken gyakorolt játékosaival. Leiszt Mátét faggattuk a tapasztalatokról.

– Bár a játékosaim terhelése éppen a legmagasabb szinten pörög, mégis azt kértem a lányoktól, hogy próbáljanak meg abban a szisztémában játszani, amit a bajnokságra tervezünk. Ők jó választ adtak erre, bár nyilván vannak pontatlanságaink a játékban, de egyre céltudatosabban fejlődik fiatal csapatunk. Remekül tudtuk felmérni a bajnokesélyes csapat ellen, hogy hol járunk szeptember elején.

– Hol tart légiósaink beilleszkedése?

– Elégedett vagyok velük. Jó szellemű játékosokat sikerült igazolnunk, azokat a stílusjegyeket hozzák, melyeket vártunk tőlük. Most úgy érzem, hogy erősségei lesznek a csapatnak.

– A bajnokságban nyilván nem a Nyíregyháza együttesét kell legyőznünk, de a többiek ellen milyen esélyekkel indulunk?

– Korai még jóslatokba bocsátkozni, de a bajnokságban – bárki áll a háló másik oldalán – arra fogunk törekedni, hogy mindig a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Azt látom, hogy ez a társaság vevő is erre, szóval bízom benne, hogy a befektetett energia   a mutatott játékban és az eredményekben is látszani fog. Sok munka áll még előttünk, de a kép bíztató.

– Szerdán az UTE ellen lép pályára az MTK Budapest. Mire számítasz?

– Ellenük sem a végeredmény a lényeg, hanem az, hogy stabilizálódjon a játékunk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!