Kézilabda
Kekezovity Anna

Kosárlabda: az MTK-TFSE simán nyert a soproniak ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.10 Frissítve: 2022.04.10 Kosárlabda női

Második csapatunk 70-52-re verte – hazai környezetben – a Sportdarázs-SMAFC alakulatát az NB I/B Piros csoportjában.

A másodosztályban szereplő MTK-TFSE kosárlabdacsapata a soproni Sportdarázs-SMAFC együttesét látta vendégül vasárnap délután a Városmajorban. Előzetesen a tabella hetedik helyén álló mieink számították a mérkőzés esélyesének a tizedik vendégekkel szemben.

A papírforma igazolásaként remekül kezdtek Patai Benjamin tanítványai, villámgyorsan elléptek 7-0-ra. Majd a nyitónegyed derekán Burján Laura triplája után már 13-2-es hazai vezetés állt az eredményjelzőn. Ezután Király Andrea is kivette a részét a pontgyártásból (17-6), a következő percek viszont a soproniaknak alakultak jobban, hat pontra zárkóztak fel (20-14). Ugyanakkor a játékrész végén – Burján és Dömötör vezérletével – ismét növelte előnyét csapatunk (27-14).

A második tíz percben a kék-fehérek a támadó oldalon visszavettek a lendületből, ám a különbséget stabilan őrizték. Ebben az időszakban főleg Boros Dorka és Gróf Júlia volt eredményes részünkről (34-20). Majd az első félidő záróperidódusában ismét ritmust váltott az MTK-TFSE: Kozma Zoé és Vígh Bernadett is betalált, és Kenyeres Anett hárompontosa után 46-22-nél jöhetett a nagyszünet.

A fordulást követően sem engedte közelebb ellenfelét együttesünk, Dömötör Petra közelije után már 26 pont volt a differencia (50-24). A harmadik negyed végére a SMAFC ugyan lefaragott néhány pontot hátrányából, de ennek ellenére is húszpontos hazai fórral rajtolt a záróetap (55-35).

A végjáték elején kicsit „elaludtak" a mieink, a soproni gárda gyorsan megfelezte a különbséget (56-46). Szerencsére erre jól reagáltak a lányok, Dömötör, Gróf és Burján is kosárral jelentkezett, így ismét megnyugtatóvá vált a vezetés (65-48). Az utolsó perceket – kontrollálva az előnyt – magabiztosan lehozta az MTK-TFSE, és 70-52-re győzött hazai pályán.

A sikerrel csapatunk megerősítette hetedik helyét a tabellán.

Női amatőr NB I Piros csoport, 23. forduló
MTK-TFSE–Sportdarázs-SMAFC 70-52 (27-14, 19-8, 9-13, 15-17)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!