Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: az MTK-TFSE továbbjutott a Hepp-kupában

Publikálva: 2022.10.24 Frissítve: 2022.10.24 Kosárlabda női

Együttesünk 13 ponttal nyert – idegenben – a BKG Prima Szigetszentmiklós II. ellen.

Az MTK-TFSE kosárlabdacsapata a BKG Prima Szigetszentmiklós II. vendégeként lépett pályára a női Hepp-kupa első fordulójában.

A mieink közül Burján Laura és Király Andrea is jól indította a találkozót, és a pontjaiknak köszönhetően 6-3-ra vezettek a lányok, majd a házigazdák is felvették a ritmust, így nem sokkal később már ők álltak jobban (6-7). A következő percekben abszolút fej fej mellett haladtak a felek. Herman Aliz középtávolijával újra a kék-fehéreknél volt a minimális előny (11-10), ám a negyed utolsó szakaszát a BKG hozta le jobban, ezzel négy ponttal elléptek a játékrérsz végére (15-19). A második etapot parádésan kezdték Hegedűs Péter tanítványai, Dúl Terkával az élen 9-0-ás szériát produkáltak (24-19). A hullámzó játékkép a továbbiakban is megmaradt, a Szigetszentmiklós villámgyorsan kiegyenlített (27-27). Csapatunk részéről Vígh Bernadett négy, illetve Burján Laura két pontjával zárult a félidő (35-33).

A fordulást követően az ellenfél jött ki jobban az öltözőből (35-37), majd Turi Eszter faulttal együtt bedobott kosarával újból változott a vezető csapat kiléte (38-37), mi több Kenyeres Anett triplájával pedig hat pontra duzzadt a különbség (43-37). Sajnos ezúttal sem sikerült lerázni a BKG-t, a pontszegény harmadik felvonás végére két pontra zárkóztak fel (45-43). Az MTK-TFSE a harmadik negyedhez hasonlóan a negyediket is remekül nyitotta: Burján kintről és középtávolról is eredményesnek bizonyult (43-50), aztán Király „vette át a stafétát" a maga öt pontjával, így villámgyorsanan tíz felett járt a fórunk (43-55). Az utolsó három perchez érve a lányok jól sáfárkodtak a vezetésükkel (59-50). A mezőny legjobbjaként 22 pontig jutó Burján Laura a végjátékban is szórta a pontokat, így már nem fenyegette veszély a győzelmet, 66-53-as sikerrel továbbjutott együttesünk a Hepp-kupa második fordulójába.

Hepp-kupa, női, első forduló (Camugo Sportlab Kosárlabda Csarnok)
BKG Prima Szigetszentmiklós II.–MTK-TFSE 53-66 (19-15, 14-20, 10-10, 10-21)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!