Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kókai Csilla, tőröző: „A verseny minden pillanatát élveztem”

Publikálva: 2021.01.25 Frissítve: 2021.01.25 Vívás – tőr/párbajtőr

Tőrvívónk egyéniben és csapatban is bronzérmet szerzett a hétvégi Magyar Kupa fordulón.

Klubunk tőrvívójának, Kókai Csillának nem volt sok ideje felkészülni a hétvégi versenyre, mégis remekül teljesített, hiszen kétszer is felállhatott a dobogó harmadik fokára. A 22 éves sportoló elárulta, mi volt a kiemelkedő szereplés titka.

– Beteg voltam pár hétig, az utóbbi két hétben kezdtem el vívni, ezért kipihent voltam, és nagyon jó volt újra versenyezni. Rendkívül élveztem a hétvége minden pillanatát, nem görcsöltem és nem is figyeltem igazán az eredményre, csak a saját vívásomra összpontosítottam. A végén azért kimerültem, hiszen fizikailag még nem tartok ott, mint régen. Az elődöntőre a kezem is elfáradt, picit elfogytam.

A szombati fáradtságot sikerült másnap leküzdeni, hiszen a tőrcsapat is bronzérmet szerzett.

– Mellettem még Pöltz Anna van az együttesben, a harmadik emberünk pedig Rózsás Júlia, aki még nagyon fiatal, kissé tapasztalatlan, tehát számára óriási kihívás volt ez a verseny. Mindig próbálunk neki segíteni, bátorítani őt, hiszen nincsen veszítenivalója. Én picit harcoltam a fáradtság ellen, de mindenképp meg akartuk szerezni a harmadik helyet, és mindent figyelembe véve bravúr, hogy felfértünk a dobogóra.

Csilla zárásként elmondta, mi vár rá a 2021-es évben.

– Két hét múlva jön az ötödik Magyar Kupa forduló, utána pedig nem tudjuk, hogyan tovább. A nemzetközi versenyekről nincs igazán információnk, ezért nehéz konkrét célt kitűzni az évre. Örültem, hogy most jól ment a vívás, és ki akarom adni magamból a következő versenyeken is azt, amit tudok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!