Atlétika
Vári Péter

Kézilabda: Pál Tamara az idei szezon végén távozik

Publikálva: 2023.01.25 Frissítve: 2023.01.24 Kézilabda

Játékosunk a 2023/24-es idényt már más csapatnál és más országban kezdi meg.

Pál Tamara karrierje új irányt vesz, ugyanis négy kék-fehér színekben töltött év után a következő szezont már máshol kezdi el. Tami az elmúlt években meghatározó játékossá nőtte ki magát nálunk, az itt töltött időszak kicsit sem volt eseménytelen számára. Ez idő alatt mutatkozhatott be a felnőtt magyar női kézilabda-válogatottban, illetve gólkirálynői címnek is örülhetett a 2020/21-es bajnokságban, 179 gólt szerezve. Kézilabdázónk maga is felidézte az elmúlt éveket.

‒ Nagyon sokat köszönhetek az MTK Budapest klubjának, igazából itt vált belőlem NBI-es játékos. Sokat fejlődtem és lehetőséget kaptam, amik hozzájárultak ahhoz, hogy fejlődjek, illetve a csapattársak is hozzájárultak ehhez az úthoz. Velük tartani fogom a kapcsolatot, és természetesen nagyon fogok szurkolni az eredményeikért. Ám ne feledjük el, hogy még sok van a szezonból, így amíg itt vagyok én magam is hozzá akarok járulni a sikerekhez, és aktívan kivenni a részem az előttünk álló feladatokból.

Tami pályafutása most viszont új kihívásokat tartogat. A huszonharmadik életévében járó játékos először próbálja ki magát az országhatárokon kívül, ugyanis a román SCM Gloria Buzau csapatához igazol. Játékosunk azt is elmesélte, hogy miért érezte úgy, hogy eljött az a pillanat, hogy más csapat mezét öltse magára jövő évtől.

‒ Most jött el az a szakasz az életemben, hogy váltanom kell, hogy még előrébb tudjak lépni és fejlődhessek. Ez a lehetőség kínálkozott leginkább alkalmasnak arra, hogy kiderüljön, hogy mi rejlik még bennem, hova tudok eljutni. A döntésemet nagyban befolyásolta, hogy nemzetközi porondon is szerepel a román együttes.

A román csapat ismerős lehet a kézilabda fanatikusainak, ugyanis az Európa Liga csoportkörébe kerülésért folytatott harcban a Motherson-Mosonmagyaróvári KC ellenfele volt, a nemzeti bajnokságban pedig a dobogós helyek egyikéért áll harcban. Tami a várakozásait is megosztotta velünk a váltással kapcsolatban. 

‒ Várom az új csapatot, sok újdonságot tartogat számomra ez a kihívás, hiszen új közegbe és új országba is kerülök. Bár azt azért tudni kell, hogy Románia számomra nem ismeretlen, ugyanis a szüleim és nagyszüleim itt születtek és éltek. Kiskoromtól egészen 10-11 éves koromig minden nyarat itt töltöttem. Ismerem az országot, természetesen most más szemszögből fogom megismerni, hiszen itt fogok élni. Természetes izgalom van benne, nagyon várom már az új kihívást.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!