Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: négypontos szombat

Publikálva: 2022.04.04 Frissítve: 2022.04.04 Kézilabda

Serdülő és ifjúsági együttesünk is legyőzte a békéscsabai gárdát.

Ez a hétvége igazán az MTK Budapest kézilabdázóié volt, hiszen az április 3-i felnőtt győzelmet két utánpótlás-korosztályban elért siker előzte meg. Mindkét csapatunk a Békéscsabai ENKSE együttesével nézett szembe, ám most a megszokottól eltérően előbb az ifjúsági korosztály lépett pályára, őket pedig a serdülő egyletünk találkozója követte.

Ifjúsági gárdánk a mérkőzés kezdését jelző sípszótól uralt a találkozót, a 10. percben már 8-5-ös előnyben voltunk. Ám nem könnyelműsködhettünk, hiszen a 20. minutumban egalizáltak a vendégek, sőt a vezetést is átvették a következő percekben. Kék-fehér lányaink sem hagyták magukat, és a félidő végére ismét átvették az irányítást, így háromgólos fórban készülhettünk a második etapra.

A térfélcserét követően kiváló játékkal rukkoltunk elő, öt találatra növeltük vezetésünket, melyet a 37. percben Bari Csenge góljával tovább duzzasztottuk 22-16-nál. Kapaszkodott ugyan ellenfelünk, de legközelebb az 56. percben voltak hozzánk, ekkor három gólra apadt a különbség, de lányaink egyértelművé tették, hogy ma ők hagyják el győztesen a pályát.

Női ifjúsági bajnokság, kelet, 20. forduló

MTK Budapest‒Békéscsabai ENKSE 35-29 (18-15)

Finfera Maximilián: – Küzdelmes mérkőzésre számítottam, és azt is kaptam. Nagyon más felállásban játszottunk, mint eddig, hiszen több játékosom is új szerepkörben mutatkozhatott be. Végig vezetve, örömjátékkal nyertük meg a találkozót. Nagyon gratulálok a csapatomnak, a lányok megmutatták mekkora szívük van.

Az ifik diadala után a serdülők bizonyíthattak. Hasonlóan indult ez a párharc, mint a nap előző meccse, itt is a mieink irányították a pályán folyó játékot, és a 19. percben Rnic Marija hétméteresével már három gól volt az előnyünk. Egyetlen percre sem engedtünk zárkózni ellenfelünket, és az első harminc perc után is megtartottuk ezt a fórt, így 16-13-nál néztünk elébe a folytatásnak.

A második játékrészben is tartottuk fölényünket, és Kárász Szonja 47. percben lőtt góljával már 23-16-ot mutatott az eredményjelző a javunkra. A lefújás előtt kilenc perccel tíz góllal léptünk el, így szemernyi izgulni valónk sem volt az utolsó percekben, csupán azt tippelgethettük, mennyivel sikerül győzedelmeskednünk. Végül 28-19-es végeredménnyel zártuk a párharcot.

Leány serdülő bajnokság, kelet, 20. forduló

MTK Budapest‒Békéscsabai ENKSE 28-19 (16-13)

Finfera Maximilián: ‒ Hasonló meccset játszottunk, mint az eggyel nagyobb korosztály, itt is végig vezettünk, ám ezen a párharcon a végére nagy különbséget alakítottunk ki, ezzel tudtunk győzni. Gratulálok a csapatomnak, a fontos két pont mellett nagyon biztató volt a játék képe, mely sok extra teljesítménnyel párosult.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!