Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kajak-kenu: „Szeretnék kijutni az olimpiára és a világbajnokságra” – Kulifai Tamás

Publikálva: 2021.05.01 Frissítve: 2021.04.30 Kajak-kenu

Klubunk kajak-kenu szakosztálya igazi klasszissal erősödött, hiszen februárban az olimpiai ezüst- és világbajnoki aranyérmes kajakozó, Kulifai Tamás egyesületünket választotta. Nem lesz idegen a közeg számára, hiszen korábban már képviselte a kék-fehér színeket.

Már 2009 és 2012 között is az MTK Budapestben kajakoztam, és most úgy alakult, hogy a klub tudja vállalni a megfelelő hátteret ahhoz, hogy felkészüljek az elkövetkezendő világversenyekre – mondta Kulifai Tamás a klubváltásról. – Szeretnék kijutni a világbajnokságra és az olimpiára, és mivel már ismertem a szakosztályvezetőt, megegyeztünk, együtt belevágunk ebbe a projektbe. Sokat beszélgettünk erről az utóbbi időben, hiszen az UTE együttesében sportoltam eddig, elég erős a kooperáció a két csapat között, így sikerült megegyezni.

A régi-új benyomások pozitívak voltak a nagyszerű sportolónak.

Nincs jelentős változás, hiszen továbbra is az UTÉ-s edzőmmel készülök a Gubacsi-hídnál, ami szakmailag teljesen megfelelő, de az edzések nem változtak. Az első pár hét teljesen jól ment, adottak a feltételek, aminek remélem meg is lesz az eredménye.

Tamás azt is elárulta, hogy alakult eddig az alapozás.

Remekül sikerült a felkészülés, jó formában vagyok, amit a versenyeken is meg kell mutatnom. Május 5-én lesz az olimpiai pótkvalifikációra válogatóverseny. Az utolsó kvótát a szegedi világkupán lehet megszerezni, most pedig az dől el, ki indulhat ott. Az a cél, hogy megnyerjük ezt a versenyt, majd megszerezzük a kvótát a Honvéd sportolójával, Noé Bálinttal K2-ben. Négy olyan páros van – beleértve a miénket is –, amelyik odaérhet az első helyre. Nagyon nehéz lesz, de igyekszem megragadni a lehetőséget.

Ha kettesben nem sikerülne a kvótaszerzés, akkor jöhet a „b” terv.

Ha nem jön össze, megyünk tovább a többi opció felé, de akkor szűkülnek a lehetőségek. Az 500 négyesbe próbálok akkor esetleg bekerülni, emellett a világbajnokságra is szeretnék kijutni.

Szakosztályunk tele van sikeréhes fiatalokkal, akik rengeteget tanulhatnak a 31 éves klasszistól.

Amikor Velenszki Tamás csoportjával edzettünk, nagyon jó csatákat vívtunk a fiatalokkal, kölcsönösen motiváltuk egymást. A versenyhelyzet őket is előre viszi, illetve hasznos, hogy átvegyék a mentalitást, hiszen én nagyon szeretek edzeni és dolgozni. Ha valaki bármikor jön tanácsért, szívesen fogadom.

Tamás zárásként elmondta, mik az utolsó simítások a szezon kezdete előtt.

Az edzések könnyítése zajlik, mert az utóbbi három-négy hét nagyon intenzív munkával telt. Most már a finomhangolás megy, persze nehéz belőni a formát, mert nagyon korán van még. Nincs annyi kilométer a kezekben, hogy olyan állapotban legyünk, mint nyár végén, viszont így is eredményesnek kell lenni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!