Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Játékosbemutató: Fehér Bálint

Publikálva: 2020.08.21 Frissítve: 2020.08.20 eSport

Esport csapatunk hátvédje érmeket szeretne szerezni az elmúlt szezonok gyengébb eredményei után.

Bálint a szakosztály alapításakor, 2017 szeptemberében csatlakozott csapatunkhoz. Eleinte jobbhátvédként szerepelt, majd közös megegyezéssel helyet cserélt az akkori belső védővel. Bálint ebben a szerepkörben jóval otthonosabban érezte magát, és 2019 februárjában meghívót kapott a Magyar Pro Clubs Liga (HPCL) válogatottjába is, amelyben a mai napig a kezdő tizenegy tagja. Vele beszélgettünk.

 A legtöbb játékos támadó szeretne lenni és gólokat rúgni. Miért esett a választásod a hátvédposztra?

– Eleinte támadóként játszottam, de hamar rájöttem, hogy ez a poszt nem nekem való. Így lettem először jobbszélsőből jobbhátvéd, majd 2016 végén az új csapatomban már belső védő. 2017 őszén már ebben a szerepkörben csatlakoztam jelenlegi együttesemhez, az MTK-hoz.

 Belső védő létedre miért játszottál jobbhátvédet a szakosztály megalakulásakor?

– Volt rutinom a poszton, így a három középhátvéd közül én léptem ki a szélre. A két társam ráadásul az akkori legjobb volt a posztján, ez volt a logikus döntés. Sokat tanultam tőlük, és valószínűleg ennek is köszönhető a hirtelen fejlődésem.

– Három éve a szakosztály tagja vagy. Melyik volt a kedvenc pillanatod az elmúlt években?

– Szívesen szerelek becsúszva, emiatt (is) Slider a nicknevem. Ezek látványosak tudnak lenni, viszont egy-egy rossz próbálkozás esetén negatív hőse lettem az adott találkozónak.

A legszebb pillanatok azok voltak, amikor a Bajnokok Ligája tavalyi kiírásában két gólt is szereztem a csoportkörben. Mindig különleges érzés védőként betalálni, a legerősebb sorozatban pedig végképp az.

– Mik a céljaid a következő szezonra?

– Csapatszinten egyértelműen a dobogó. Remek keretünk van, amellyel elkerülhető az elmúlt pocsék idény fő oka, a kevés szerzett gól. A kisebb csapatok ellen is pontokat buktunk, ami elfogadhatatlan, ha valaki az élmezőnyben szeretne végezni egy ilyen kiegyenlített bajnokságban. Jövőre is nehéz dolgunk lesz, de megfelelő felkészülés mellett megvan az esélyünk a jó eredményre.

Egyénileg pedig kiegyensúlyozott teljesítményt szeretnék nyújtani. A legutóbbi szezonban nekem is több hibám volt az azt megelőző évekhez képest, így ebben fejlődnöm kell. Az elmúlt felkészülési tornákon, illetve a válogatott fellépéseimen elégedett voltam a teljesítményemmel. Úgy érzem, kellő akarattal sikerülhet arra a szintre kerülnöm, ahol lenni szeretnék.

Esport szakosztályunk támogatója:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!