Atlétika
Kulunics Vince

Hogyan tovább? - evezés

Publikálva: 2020.05.25 Frissítve: 2020.05.25 Evezés

Evezősszakosztályunk vezetőjét, Székely Balázst kérdeztük arról, milyen hatásai vannak a koronavírus-járványnak a sportágra, és hogy miként mennek tovább.

– Hogyan tudtatok, tudtok megküzdeni a járvány okozta kihívásokkal?

– Számunkra nem okozott akkora gondot, mint a többi szakosztálynak, hiszen nálunk csak a 16 év alattiaknak és a 60 év felettieknek kellett teljesen abbahagynia a vizes edzéseket. Az utóbbi hetekben a gyerekek már visszatérhettek, és már csapathajókban is készülhetünk, kivéve a nyolcast. A fiatalok újra tanulnak, edzenek, tehát hamar túltettük magunkat ezen a nehéz perióduson.

– Mit tanulhatunk ebből az időszakból?

– Az edzőknek és a sportvezetőknek a legfontosabb következtetés az, hogy az embereknek a mozgásra, a sportra, illetve a sport jellemformáló erejére még nagyobb szükség van, mint valaha.

– Mi a véleményed a módosított versenynaptárról?

– Kedvezőtlennek tartom. Szerettek volna minél hamarabb versenyt rendezni, hiszen az evezős társadalom ki van éhezve már a megmérettetésre, de ennek nem az országos bajnokságnak kellett volna lennie. Július végén lesz az ob, utána pedig a válogatók, majd a nemzetközi viadalok. Előbbi keresztülvágja az utóbbi kettőt, ezért én októberre tettem volna az országos bajnokságot, de természetesen így is gőzerővel készülünk tovább. Annak, aki ezt a sportágat választotta, akkor kell a legjobbat produkálnia, amikor rendezik a versenyt. Ha mondjuk az olimpia, vagy a világbajnokság decemberben lesz, akkor decemberben fogunk kimagaslót alkotni. A kemény munkában hiszek, és ugyan sokát számít a tehetség is, az evezés melós sport. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!