Taekwondo
Patakfalvy Luca

Gyémántokat csiszolunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.02.06 Frissítve: 2019.02.06 Vívás – tőr/párbajtőr

Miskó Dorina és Wimmer Dorina – fiatal párbajtőrözőink – egyre többször örvendeztetnek meg bennünket azzal, hogy előkelő helyen végeznek a korosztályos versenyeken.

A 15 éves Miskó Dorina 2013 óta, már hatodik éve vív.

M.D.: – Mielőtt párbajtőrözni kezdtem, táncoltam, ám édesanyám egyik kollégája sokat mesélt erről a gyönyörű sportágról, így kipróbáltam, megtetszett, maradtam.

A 2005-ben született Wimmer Dorina három éve ismerkedett meg a vívással.

W.D.: – Korábban karatéztam, de az egyik sportágválasztón megismerkedtem a vívással, és nagyon megtetszett. Nem bántam meg, mert nem rajongtam a küzdősportért. Először a tőrt próbáltam ki, aztán egy darabig a párbajtőrrel együtt űztem, majd Robi bácsi (Bakodi Róbert, edző. A szerk.) javaslatára az utóbbi mellett maradtam.

Mindkét fiatalnak komoly logisztikai feladatot jelent, hogy miként egyeztesse össze a sportolást a tanulással.

M.D.: – Komoly kihívás, hiszen nyolcadikos vagyok, így felvételi előtt állok, de meg kell oldani. Nekem sokat segít, hogy nagyon szeretek sportolni, így igyekszem mindenre megfelelő mennyiségű időt szánni.

W.D.: – Mindig kellő időt fordítok a tanulásra, bár kétségtelen, hogy az edzések versenyek időigényesek, de megoldom.

A közeli jövő céljairól is faggattuk a sportolókat.

M.D.:– A korosztályos ranglista élére szeretnék kerülni. (Miskó Dorina most a második helyen áll. A szerk.) Jó lenne, ha tagja lehetnék a kadét keretnek.

W.D.: – Ebben a szezonban a korosztályomban, a ranglistán az élen szeretnék végezni (Wimmer Dorina most is vezeti ezt a rangsort. A szerk.) Szintén idei cél – ahogy Miskó Dorinának – hogy a kadét keret tagja legyek.

Hosszabb távon természetesen minél több hazai és nemzetközi versenyen szeretnének eredményesen szerepelni, és nem titkoltan a világ élvonalába vágynak. A lányok nagyon előrelátók, hiszen már most gondolnak arra, hogy ha majd – a nagyon távoli jövőben – befejezik sportpályafutásukat, akkor mihez kezdhetnek.

W.D.: – Gondolkodom az edzőségben, de ez még nagyon távoli, remélem, addig sok szép sikert érek el.

M.D.: – Engem az edzőség nem vonz, annál inkább a sportpszichológia, abban hasznosabb tudnék lenni.

Lányok! Sok sikert!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!