Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Evezés: „Folyamatosan erősödik a szakosztályunk”

Publikálva: 2021.02.16 Frissítve: 2021.02.16 Evezés

Evezősszakosztályunk vezetőjével, Székely Balázzsal beszélgettünk a hétvégi, online ergométeres országos bajnokságon történtekről.

Ugyan felnőtt válogatott evezőseink, Polivka Dóra, Krémer Eszter, Pajor Krisztián, Szász Gergely nem indulhatott a versenyen, mivel Törökországban edzőtáboroznak, csapatunk így is rengeteg érmet szerzett, sőt országos csúcsot is döntöttünk.

– Ifjúsági lányoknál Balázs Szonja győzelme mindenképp kiemelkedő, hiszen most került fel a serdülő korosztályból, illetve Bujtás Bence ezüstérmének is rendkívül örültünk – mondta Székely Balázs, szakosztályvezető. – A tanuló korcsoportos lányoknál Bálint Zsófia – aki októberben került hozzánk – országos csúccsal nyert, éppen Lipták Kíra rekordját megdöntve. Létszámban is sokan voltunk, szépen haladunk előre és egyre erősebb a szakosztályunk.

Klubunk több versenyzővel is erősödött az utóbbi időben, szakosztályunk vezetője közülük két sportoló teljesítményét emelte ki.

– Széll Domonkos és Szekér László személyében két tapasztaltabb felnőtt evezős került hozzánk az utóbbi időben, ami a felnőtt nyolcasunkhoz nagyon fontos lehet, illetve ők tudják segíteni a fiatalabbak fejlődését is. Külön öröm, hogy Laci holtversenyben harmadik, Domonkos pedig ötödik lett a hétvégén.

Balázs, a paraevezős versenyzőink teljesítményével is maximálisan elégedett volt.

– Mindannyian kitettek magukért, kitűnően dolgoztak, több érmet is szereztek. Ezen a területen is bővült szakosztályunk, hiszen immáron öt paraversenyzőnk van, tehát alakulgat a csapatunk ezen része is, aminek nagyon örülök.

Zárásként a szakember a verseny online mivoltáról is szót ejtett.

– Teljesen más volt. Alapvető esetben látod, hogy melletted húzzák az ergométert a társak, hallod a bíztatást a családtól, barátoktól, ami sokat tud dobni a versenyen. Mindazonáltal a lebonyolítás tökéletesen sikerült, és az evezősök is tudtak alkalmazkodni a körülményekhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!