Atlétika
Vári Péter

Egy arany, egy bronz (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.08.09 Frissítve: 2020.08.08 Atlétika

Két számban szereztünk érmet szombaton.

Szombaton – számunkra hazai pályán – a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték az atlétikai országos bajnokság első napját. Mindjárt MTK Budapest érdekeltségű számmal kezdődött a verseny, ugyanis férfi rúdugrásban három kék-fehér sportolónak szurkolhattunk Nagy Marcell, Kovács Ákos és Vári Péter személyében. A srácok tökéletesen időzítették a formájukat: Marci szabadtéri egyéni csúccsal, 5.10 méterrel megnyerte a versenyt, megelőzve Simonváros Csanádot és Bánovics Józsefet, míg Péter és Ákos egyaránt 4.30 métert ért el, ami mindkettejük számára egyéni csúcsbeállítást jelent. Előbbi ezzel a nyolcadik utóbbi a kilencedik helyen zárt.

A viadal a női hármasugrással folytatódott, itt Szabó Beatrix idei legjobbjával, 12.55 méterrel negyedik lett Szűcs Szabina, Áts Viktória és Hoffer Krisztina mögött. Ezután női gerelyhajításban Sári Pálma 45.70-nel az ötödik, többpróbázónk, Marosi Viktória pedig 42.64-gyel hetedik helyen végzett. Később 400 méteren Sárközi Dominik 52.32-vel a 16. legjobb idővel ért célba.

Női magasugrásban Renner Luca indult komoly éremesélyekkel, de ezúttal nem jött ki neki a lépés, 1.75 méterrel épphogy lemaradt a dobogóról. Nemes Rita szintén 1.75-tel a harmadik lett, Fekete Fédra ugyanilyen eredménnyel ezüstéremnek örülhetett, míg Szabó Barbara 1.84 méterrel diadalmaskodott.

Krizsán Xénia ugyanebben a számban 1.72-vel a hatodik helyet szerezte meg, de nem elégedett meg ennyivel, ugyanis többpróbázónk ezt követően súlylökésben is elindult, ahol 13.76 méterrel a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A versenyszámot Veiland Violetta nyerte, az ezüstöt Váradi Krisztina kaparintotta meg.

Folytatás vasárnap, részletes eredménysor ITT.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!