Taekwondo
Patakfalvy Luca

Cselgáncs: „Több érmet is várok” – Pánczél Gábor

Publikálva: 2021.05.02 Frissítve: 2021.05.02 Cselgáncs

Kezdetét vette Zágrábban a cselgáncsozók számára rendezett European Open. A május első szombatján és vasárnapján tartott viadalon az MTK Budapest szakosztályát versenyzőként -81 kilogrammban Tóth Benedek, -90-ben pedig Gőz Roland és Tóth Ferenc képviseli. A versennyel kapcsolatban Pánczél Gábor, az MTK judoszakosztályának vezetője osztotta meg velünk gondolatait.

– Teljesen vakon vagyunk az esélylatolgatás tekintetében, mivel ez olyan esemény, ahol rengeteg, számunkra ismeretlen versenyző lép szőnyegre. Nagyon sok, egész pontosan 35 ország jött el, 50-70 fős súlycsoportok alakultak ki. Az biztos, hogy nem lesz könnyű, mert a szakemberek most keresik a 2024-es és 2028-as olimpiák dzsúdósait; itt azok fognak szerepelni, akik a jövőben a nemzetük első csapatát  alkotják majd. Ez persze a magyar küldöttség esetében is igaz. Az MTK-s srácok ellenfeleit nem nagyon tudtuk felmérni, az edzőtáborban mutatott forma azonban bizakodásra ad okot. Több érmet is várok, bízom a fiúkban, a jósolgatásnak viszont nincs sok értelme. Egy dolog biztos: az ismeretlen mezőny miatt okosabbak csak a megmérettetés után leszünk – magyarázza Pánczél Gábor.

A kvalifikációs versenyek között is helyet kapott a zágrábi open, a győztes száz plusz pontot írhat a neve mellé a döntő után.

– A világranglistán száz pont nem jelent túl sokat, emiatt a legelőkelőbb pozíciókban álló versenyzők nem utaztak el Horvátországba. A fiatalok tekintetében viszont van jelentősége a végeredménynek: a pontok az év végi európai ranglistába is beszámítanak, ami fontos lesz az U23-as Európa-bajnokság szempontjából számukra.

Időközben elérhetővé vált a zágrábi kupa részletes sorsolása, az MTK versenyzői a mai napon – vasárnap – lépnek tatamira: Rajkai Róbert az izraeli Winklert, Tóth Benedek a cseh Daniel Pinterát, Tóth Ferenc az ukrán Marat Krizsanszkit kapta első ellenfélnek, míg Gőz Roland a Paul Creata–Karl Baathe mérkőzés győztesével találkozik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!