Atlétika
Krizsán Xénia

Cselgáncs: „Nagyon jókor jött az érem” – Tóth Krisztián

Publikálva: 2021.02.26 Frissítve: 2021.02.26 Cselgáncs

Tóth Krisztián bronzéremmel zárta a tel-avivi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenyt, aminek köszönhetően továbbra is stabilan őrzi a kvótát érő pozícióját a rangsorban. A 26 éves cselgáncsozóval beszélgettünk az izraeli tapasztalatokról.

Az MTK Budapest kiválósága, Tóth Krisztián négy győzelemmel és egy vereséggel zárta a Tel-Avivban rendezett Grand Slam-viadalt. A 26 éves dzsúdós a vigaszágon a bronzéremig menetelt, és szinte teljesen elégedett a teljesítményével.

– A felkészülés nagyon jól sikerült. A kiutazás a pandémiás helyzet miatt kicsit hosszabb volt, de ki tudtam pihenni magam. A szombati versenynap elején nem mindig állt össze teljesen a mozgásom, de idővel korrigálni tudtam, ezenkívül minden klappolt ahhoz, hogy jó eredmény szülessen – értékelt klubunk versenyzője.

Krisztián az első körben, a 32 között az észt Mattias Kuusik ellen nyert, majd az izraeli Daniel Sabag sem jelentett akadályt, az elődöntőbe jutásért viszont az azeri Mamadali Megyijev ellen vereséget szenvedett. A vigaszágon a kazah Iszlam Bozbajeven és a Gőz Rolandot kiejtő szlovák Milan Randllön keresztül vezetett az útja a bronzéremig.

– Szinte mindegyik mérkőzés szoros küzdelmet hozott, már jól ismerjük egymást az ellenfelekkel. Ezen a szinten nem könnyű meglepni a másikat, a hangsúly a taktikán van. Az azeri versenyző ellen kétes helyzetből kockáztatnom kellett, de megkontrázott, így vereség lett a vége. Hasonló erőt képviselünk, sajnos ez most így sikerült. A legjobb mérkőzésem a kazah ellen volt a vigaszágon, minden összeállt, nem igazán találta a fogást rajtam. A harmadik helyért a szlovák ellenféllel küzdöttem, akit három büntetőpontja után leléptettek.

Március elején az üzbegisztáni Taskentben folytatódik az olimpiai kvalifikációs sorozat.

– Megnyugtató, hogy előkelő helyen vagyok a kvalifikációs ranglistán. Ez az érem nagyon jókor jött, zavart már, hogy régen végeztem a dobogón Grand Slam-versenyen. Reményeim szerint a következő állomáson is hasonlóan vagy akár még eredményesebb tudok szerepelni. Abban bízom, hogy a jó formám a tokiói játékokig kitart.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!