Kézilabda
Szőke Szonja

Cselgáncs: „Ez most erre volt elég” – Tóth Ferenc

Publikálva: 2021.05.07 Frissítve: 2021.05.07 Cselgáncs

A csonka felkészülés ellenére két mérkőzését is megnyerte, így a legjobb tizenhat versenyző között fejezte be a zágrábi European Opent a -90 kilogrammosok mezőnyében Tóth Ferenc, szakosztályunk fiatal cselgáncsozója. A dzsúdós második versenye volt ez az MTK Budapest színeiben, vele beszélgettünk a horvátországi megmérettetésről.

– Elsősorban a tapasztalatszerzés miatt indultam el a versenyen, hogy szokjam a felnőttmezőnyt. Az Open előtt a legjobb nyolcat céloztam meg, erről hajszállal, de lemaradtam. A tizenhat között nagyon jól felkészült, erős izraeli sráccal csaphattam össze, aki ellen nem nagyon tudtam bevetni a saját technikáimat. Gábor a szőnyeg széléről folyamatosan adta az instrukciókat, amikorra viszont sikerült volna váltani, sajnos kipontozódtam, leléptettek. Kiadtam magamból mindent, ez most erre volt elég – mondja Tóth Ferenc.

Nem csoda, hogy elkészült az erejével, hiszen a versenyt megelőző hónapokban nem tudott teljes erővel a cselgáncsra fókuszálni, ugyanis az egyetemi tanulmányai végének közeledtével az iskolával kapcsolatos elfoglaltságok száma is növekszik.

– Azt kétségtelenül éreztem az állóképességemen, hogy az elmúlt másfél hónapban nem tudtam úgy edzeni, ahogy szerettem volna. A hiányos felkészülésem ellenére viszont nem volt rossz a forma, el tudtam engedni magam, abszolút élveztem a versenyt.

Nincsenek könnyű helyzetben a cselgáncsozók, amikor a versenynaptárat böngészik: a megszokottól jóval kevesebb kupán tudnak indulni, a megmérettetések törlésével járó bizonytalanság pedig sokak felkészülését borítja fel.

– Úgy tudom, június elején a celjei nyílt versenyt sem tartják meg, amin mindenképp részt vettünk volna az MTK-val, ezzel pedig csak még tovább korlátozódnak a lehetőségeink. A legkorábbi időpont jelen állás szerint a szeptemberi pozsonyi European Open, ami a mostani, zágrábi tornához hasonló esemény lesz. Minél több ilyen volumenű kupán szeretnék küzdeni, a távolabbi jövőben pedig magasabb szinteken is megmérettetném magam. Bízom benn, hogy az őszi szezonban lehetőség lesz erre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!