Atlétika
Krizsán Xénia

Célkeresztben Paks

Publikálva: 2016.02.11 Frissítve: 2016.02.11 Labdarúgás

Csütörtök délelőtt, a Lantos Mihály Sporttelepen megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját Teodoru Vaszilisz.

Szóba került az újdonsült vezetőedzőnk kinevezése óta eltelt egy hét alatt elvégzett munka is, de a sajtótájékoztató fókuszában természetesen a hétvégi, Paks elleni OTP Bank Liga mérkőzés állt.

– Hétvégén az első csapat kerete – megosztva – két edzőmérkőzést játszott, megvannak a tapasztalataim. A két találkozónak az volt a célja, hogy minden játékosunk kilencven percet a pályán töltsön. Törökországban ragyogó körülmények között, kiváló pályákon játszhattunk, itthon persze más feltételek fogadtak minket – kezdte Teodoru Vaszilisz.

Elmondta, mindent megtettek vezetőink, hogy itthon is alkalmas pályákon játszhassanak srácaink, de az időjárás közbeszólt. Ilyen körülmények között más hatások érik a futballistákat. Az volt a cél, hogy a játékosok alkalmazkodjanak ezekhez a körülményekhez is. Majd Ciki bá’ – mert hogy mindenki így szólítja – rátért a hétvégi, Paks elleni találkozóra, így folytatta:

– Mindenképpen győzelemre kell vezetnem a társaságot, hogy elhiggyék, az új edző is képes nyerni velük! Nehéz mérkőzésre számítok, ismerem Csertői Aurél együttesét. Jó edző, kiváló csapattal. Láttam Törökországban őket nemzetközi mérkőzésen, jó állapotban vannak, sok éve egyben tartják a keretet, mindenki tudja a feladatát. Ismerjük őket, tudjuk milyen futballfilozófiát képviselnek.

Vezetőedzőnk, pár napja az Illovszky stadiont is meglátogatta, hogy szemügyre vegye a gyepszőnyeget. Ezzel kapcsolatban leszögezte, rossz állapotban van a pálya, amikor ott járt épp edzésen vett rész a Vasas gárdája, komoly igénybevételnek van kitéve a fű.

– A külső körülményekhez alkalmazkodnunk kell – zárta rövid, de annál tartalmasabb mondandóját vezetőedzőnk.

 A sajtótájékoztató zárásakor elhangzott még, hogy a sűrű bajnoki program és a csapat körüli bőséges teendők miatt, nem tart az MTK Budapest minden héten sajtótájékoztatót. A legközelebbi, március 3-án, csütörtökön lesz. Az időpont nem véletlen. Akkor már három-négy mérkőzésen túl lesz a társaság, így lehet értékelni a mögöttük hagyott összecsapásokat. Akkor már látni fogjuk, hol tart a társaság, és mi várható a következő találkozókon.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!