Atlétika
Nemes Rita

Atlétika: „Plusz motivációt adnak ezek a versenyek” – Magyari Zoltán

Publikálva: 2021.06.08 Frissítve: 2021.06.08 Atlétika

Klubunk gerelyhajítóinak edzőjével, Magyari Zoltánnal beszélgettünk Moravcsik Angéla hétvégi, tatabányai teljesítményéről, valamint a következő lépésekről.

Kitűnően sikerült Moravcsik Angéla számára a szombati Magyar Nagydíjsorozat Tatabányán rendezett állomása, hiszen 58.93 méteres idei legjobbjával a bronzérmet szerezte meg a nemzetközi mezőnyben. Edzője, Magyari Zoltán így értékelte a történteket.

– Maximálisan elégedettek vagyunk. Angi 57.24 méterrel indított Splitben, ami a tavalyi vállgyulladása után rendkívül jó kezdés volt, utána a csapatbajnokságon annyit szerettünk volna, hogy nyerjen, ami sikerült is 53.76-tal. Ezt követte az Ikaruson a Budapest-bajnokság, ahol szerettünk volna élesebb állapotban elindulni, de még nem a mozgás annyira nem állt össze. Azután elérkeztünk a tatabányai versenyhez, itt pedig túl is teljesítette az edzéseredményeit. Nagyon örömteli, hogy még ettől az 58.93 méteres dobástól is jobb formában van Angi. Kezdi érezni a mozgást, még apró hibák jönnek a nagyobb dobásoknál. Szerdán Ausztriába utazunk, ahol egész jó mezőnyben fogunk tudni versenyezni, majd jön a csapat Európa-bajnokság, az országos bajnokság és a Gyulai István Memorial, tehát sorban következnek a rangos versenyek, amelyeken lehet stabilizálni az eredményt.

Zoli, tanítványa világranglista-pozíciójáról is beszélt, de hozzátette, nem az olimpia kvalifikáció az elsődleges, hanem az, hogy 2023-ra, a hazai világbajnokságra olyan szintre jussanak, hogy ne legyen kérdés a kijutás.

– 47. helyen áll Angi a világranglistán, de nagyon szoros a mezőny. Úgy vágtunk neki az évnek, hogy a fő cél a serülésmentes versenyszezon teljesítése volt. Abszolút 2023-ra tekintünk előre, hogy ott meglegyen a világbajnoki szint, és ne kelljen a pontokat és a helyezéseket számolgatni. Természetesen az egyéni csúcsát szeretnénk, ha megjavítaná, amire minden esély megvan, hiszen remek versenyző. Nem egy kiugró eredményből értékelem az évet, hanem az ötös, tízes átlagból.

A szakember zárásként arról is beszélt, milyen előnyei vannak, hogy Magyarországon nemzetközi mezőnyben versenyezhetnek az atléták.

– Nagyon pozitív, és elképesztően hálásak vagyunk, hogy ilyen viadalokat szerveznek Magyarországon. Sokat jelent, hogy a saját ágyadban alhatsz, utána másfél óra alatt ideérünk Tatabányára, a családtagok, barátok ki tudnak jönni szurkolni. Ez mindig plusz motivációt ad a versenyzőknek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!