Atlétika
Szentgyörgyi Zita

A döntőig tartott Gálfi Dalma menetelése Törökországban

Publikálva: 2020.03.08 Frissítve: 2020.03.09 Tenisz

Sajnos a finálébeli ellenfél már túl erősnek bizonyult Antalyában, de így is szép a menetelés: négy győzelem után kapott ki az MTK Budapest sportolója egyéniben.

Vasárnap már nem bírt az ellenfelével, a világranglistán 61 hellyel előtte, a 190. pozícióban jegyzett egyiptomi Maiar Sherif Ahmed Abdelazizzal a mi Gálfi Dalmánk. Bár a mérkőzés első két pontját ő nyerte, hamar 3:1-es hátrányba került, ahonnan aztán még felállt, 3:3-nál majd 4:4-nél is kiegyenlített, sőt itt két labdája is volt az 5:4-es vezetéshez és a brékelőnyhöz, a rivális azonban nem ingott meg, és miután nagy nehezen hozta az adogatójátékát, egyből elvette Dalmáét, ezzel pedig elvitte az első szettet.

Leginkább azért, mert vércseként csapott le a lehetőségekre: mind a két bréklabdáját értélkesítette.

Aztán a második játszmában már nagyobb fölénybe került, abban Gálfi szinte végig csak kapaszkodott. Itt is hamar 3:1-es vezetéshez jutott az egyiptomi, és bár az MTK Budapest teniszezezője ekkor visszabrékelt – ráadásul semmire –, egyenlítés helyett újra elvesztette az adogatását. Immár negyedszer a mérkőzésen, miközben ő összesen csak kétszer tudta elvenni ellenfele szerváját, dacára annak, hogy néggyel neki volt több brékpontja. És nem is ez volt a legnagyobb baj, hanem hogy a beütött első adogatásainak mindössze 49 százalékából tudott pontot csinálni, vagyis a jobbik szervája mögül a labdamenetek felét sem tudta megnyerni.

A második adogatásaiból 64 százalékban csinált pontot, azaz a gyengébb szerva működött jobban...

Panaszra azonban nincs ok, egy 25 ezer dolláros versenyen négy győzelmet aratni elismerésre méltó teljesítmény, legutóbb tavaly májusban Spanyolországban volt ilyen sorozata ITF-versenyen, sőt mivel akkor selejtezőt is kellett játszania, ott öt mérkőzést nyert meg. Szintén nagy pozitívuma az eheti teljesítményének, hogy két olyan játékost is legyőzött, akitől a közelmúltban kikapott: a szlovén Nina Potocnik júliusban 6:2, 6:1-re verte őt Lengyelországban, erre most kapott egy 6:0, 6:0-t az első fordulóban Gálfitól, míg a spanyol Andrea Lazaro García idén januárban verte meg ugyancsak 6:2, 6:1-re – ellene az elődöntőben sikerült a visszavágás.

Jót tehet az ilyesmi az önbizalomnak.

A döntőig tartott Gálfi Dalma menetelése Törökországban

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!