Tenisz
Fucsovics Márton

„Szeretnék mihamarabb beilleszkedni”

Publikálva: 2020.05.20 Frissítve: 2020.05.19 Kézilabda

Ismerjék meg női kézilabdacsapatunk új balszélsőjét, Pelczéder Orsolyát!

– Mesélj kicsit a kezdetekről!

Győrben születtem, ott is kezdtem kézilabdázni, igaz, előtte kipróbáltam több más sportágat is: dzsúdóztam, fociztam, de édesapám utóbbiról lebeszélt. A kézilabda hamar megtetszett, a Gárdonyi Géza Általános Iskolába jártam, amely az ETÓ-nak volt az utánpótlásbázisa, Gellért Feri bácsi volt a nevelőedzőm.

– Játszottál Győrben, Veszprémben, Vácott és Székesfehérváron. Mi volt pályafutásod legemlékezetesebb pillanata?

Nekünk fiatalként nagy lehetőség volt, hogy a Veszprémben játszhattunk Róth Kálmán irányításával. Az a két év megalapozta a tudást, amiből most is élünk, ráadásul mindkét szezonban a legjobb négy közé jutottunk a Magyar Kupában. Székesfehérváron is nagyon jól sikerült az első évem, az EHF-kupában is szerepeltünk, és a válogatottba is meghívtak.

– Mi az erősséged a pályán, és mi az, amiben még mindenképpen fejlődni szeretnél?

Abszolút erősségem a gyorsaságom, nem véletlenül lettem szélső, illetve technikás játékosnak tartom magam, szívesen próbálkozom mindenféle lövésekkel. Igyekszem a nézőket kiszolgálni egy-egy szép megoldással, ez nekem is örömet okoz. Amiben pedig még mindenképpen fejlődni szeretnék, az a védekezés.

– Ezek szerint te az a fajta szélső vagy, aki előszeretettel próbálkozik ejtésekkel és cunderekkel?

Igen, igyekszem. Persze ennek megvan az ideje, a módja, és persze a kockázata is. Mindig jól kell választani, és jól is kell kivitelezni. Gyerekkorunk óta azt sulykolják belénk, hogy erőből meg kell lőni a labdát, ezeket a trükköket pedig csak már biztos előny esetén szabad kipróbálni. De vannak olyan helyzetek, amikor nincs más választásunk, igenis a cunder lehet a legjobb megoldás.

– Mik a személyes célkitűzéseid a következő szezonra?

Szeretnék mihamarabb beilleszkedni a csapatba, emberileg és taktikailag egyaránt. Húzóemberré akarok válni, és idővel visszakerülnék a válogatottba is.

– Mit kell tudni a civil Pelczéder Orsolyáról?

A szabadidőm nagy részét a férjemmel töltöm, illetve kutyánkkal, Luigival, aki 32 kilós angol bulldog. Ő mindig, mindenhova jön velünk. Nagyon szeretek sütni: kovászos kenyereket, meg mindenféle péksüteményeket, Nonó már kóstolta, hamarosan a többiek is megtehetik!    

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!