Atlétika
Jankovics Dániel

„Mindig szeretnék mindig első lenni” (VIDEÓ)

Publikálva: 2020.10.16 Frissítve: 2020.10.14 Karate

Az online karateversenyeken remeklő Takács Eszterrel és edzőjével, Miklós Nikolettel beszélgettünk.

Klubunk ifjú tehetsége, Takács Eszter aranyérmet szerzett az I. Euro Grand Prix elnevezésű online karateversenyen. Miklós Nikolett tanítványa. Sokat elárul Eszter képességeiről, hogy bár csak a napokban ünnepelte 13. születésnapját, mégis az U14-es mezőnyben diadalmaskodott.  

Amikor kitört a koronavírus-járvány, először két hazai rendezésű versenyen indultunk, ahol a bírók a számítógép előtt ülve, élőben követték a versenyzők – kamera előtt bemutatott – gyakorlatait. Eszter mindkét versenyt könnyedén megnyerte, és mivel azt éreztem, hogy ez nem jelent megfelelő kihívást a számára, így elkezdtünk nemzetközi megmérettetésekre nevezni – mesélt a kezdetekről Takács Eszter edzője, Miklós Nikolett.

Ekkortájt indult a WKF szervezésében World Series Tournament sorozat, amely körülbelül a „vírustalan” időkben rendezett Youth League-nek felel meg: Eszter két arany- és egy ezüstérmet szerzett az eddigi versenyeken. De mi a legfőbb különbség az élő, és a virtuális térben történő megmérettetések között?

Nyilván nagyon furcsa érzés teljesen semleges környezetben, például üres teremben bemutatni a gyakorlatokat, és nem közönség előtt, de még így is jobban jártunk, mint a kumitések, ők egyáltalán nem tudnak versenyezni. Az mindenképpen előnyös, hogy Eszter így továbbra is szem előtt van, hiszen ezeken a versenyeken ugyanazok a bírók működnek közre, mint élőben, és így látják a munkát, a fejlődést. Az is könnyebbséget jelent, hogy a versenyzőnek nemcsak egy lehetősége van bizonyítani a tudását, hanem akárhány felvételt készíthetünk, és értelemszerűen az általunk a legjobbnak ítélt verziót töltjük fel elbírálásra. Ugyanakkor az is igaz, hogy így a bírók is többször is visszanézhetik a gyakorlatot, megállíthatják, alaposabban kielemezhetik azokat.



Azt mindenesetre jó látni, hogy a közelmúltbeli sikerek egyáltalán nem kényelmesítették el Esztert, motivációban nincs hiány.

Mindig szeretnék mindig első lenni, ez eddig is így volt – árulta el a 13 éves katás. – Ezért edzünk heti hétszer: kétszer délelőtt, és minden délután. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!