Atlétika
Krizsán Xénia

„Kiürült a tank” (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.12.22 Frissítve: 2020.12.22 Röplabda

Elfogytunk, könnyedén nyert a Balatonfüred.

MTK Budapest–Szent Benedek-Balatonfüred 1:3 (–19, 20, –20, –24)
Aramis SE Futsalcsarnok, zárt kapus
Vezette: Tillmann, Horváth M.

MTK Budapest: Godó, Papp O. 10, Vezsenyi 23, Császár N. 7, Kilyénfalvi 4, Durst
Csere: Szalai A. (liberó), Dani 1, Berkó, Szerencsés-Miklai 15
Vezetőedző: Leiszt Máté

Szent Benedek-Balatonfüred: Vacsi 8, Dubravka 2, Valdez 12, Zen 9, White 9, M. Skorics 11
Csere: Fáth (liberó), N. Skorics 10, Herbin-Baker 6
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

A női röplabda Extraliga 4. fordulójában a Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémiát láttuk vendégül Budaörsön. A két együttes legutóbbi meccsét 3:0-ra nyertük idegenben, de tudtuk, hogy most egészen más mérkőzésre van kilátás. Már csak azért is, mert ezúttal már eggyel többen szurkoltak a kék-fehéreknek: vasárnap délután megszületett vezetőedzőnk kisfia, Leiszt Milán!

Az első szettben 7-7-ig kiegyenlített játék folyt, igaz, pontjaink több mint felét már ekkor is az ellenfél nyitásrontásaiból szereztünk. A támadójátékunk a folytatásban sem volt túl veszélyes, sőt! Leiszt Máté előbb 7-11-nél, majd 12-17-nél is időt kért, de nem lehetett megállítani a rendkívül elszántan játszó vendégeket (19-25).

5-0-s rohammal kezdtük a második játszmát, helyreállni látszott a világ rendje. Vezsenyi Adrienn vezetésével kényelmes előnyre tettünk szert, még a vendégek huszáros hajrája is belefért: Milodanovics Andrea tanítványai három szettlabdát is hárítottak, de a negyedik már beütöttük (25-20).

A harmadik szettben 7-7-ig mi irányítottuk a játékot, ám ezt követően fordított a Balatonfüred, és csak 18-18-nál értük utol őket. Az örömünk azonban nem tartott sokáig, ugyanis Skorics, Herbin-Baker és Valdez pontjaival ismét meglépett a vendégcsapat, és bebiztosította a pontszerzést (20-25).

Hullámzó játékot hozott a negyedik játszma: 14-10-nél Milodanovics kért időt, alig pár perccel később, 15-14-nél már Leiszt Máté. Ezt követően át is vette az irányítást a Balatonfüred, a hajrához közeledve meglógni látszott a vendégcsapat. 21-24 után három meccslabdát hárítottunk, ám ekkor jött Nevena Skorics és Carolina Valdez, és véget vetett szenvedéseinknek (24-26).

Jól jön most a téli szünet, folytatás január 30-án a DVTK ellen!

Leiszt Máté:Mi is kihagytunk több hetet a koronavírus miatt, mint a többi csapat, és visszatérés óta nem álltunk meg: öt hét alatt tíz meccset játszottunk. Nem kifogás, de most már kezdett kiürülni a tank, ez látszott az utolsó pár mérkőzésen. Igyekeztünk felpörgetni magunkat, de mindig voltak olyan szakaszok a szetteken belül, amikor nem tudtuk ugyanazt a lelkesedést hozni, mint az ellenfél.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!