Atlétika
Nagy Marcell

„Finoman szólva sem volt szerencsénk”

Publikálva: 2020.09.12 Frissítve: 2020.09.11 Kajak-kenu

Szerdán és csütörtökön minden megtörtént, ami megtörténhetett.

Kajakosaink és kenusaink hétközben a maraton magyar bajnokságon indultak, amit eredetileg tavasszal rendeztek volna, de a koronavírus miatt elhalasztották.

Ugyan jól indult a viadal, hiszen Fodor Nicholas sokáig magabiztosan vezetett, elképesztő balszerencse-sorozatba futottunk bele.

Rossz fordulót követően visszaesett a negyedik helyre, a többiek váltott vízen megelőzték, ő pedig nem tudott már elmenni velük, egyedül pedig lehetetlen lett volna számára visszakapaszkodni, így kénytelen volt kiállni. Óriási pech, hiszen ő volt a leggyorsabb a mezőnyben – kezdte szakosztályunk vezetője, Balázs Péter.

Nicholas után Serban Andrada képviselte klubunkat, sajnos ő sem fog jó szívvel visszagondolni erre a versenyre.

A felnőttek között indult ifiként, sokáig vezetett, és pompás versenyzéssel második helyen ért célba. Igen ám, de nem a két kijelölt bója között haladt át, ezért kizárták. Mérgében elindult 11 kilométeren is, ahol hetedik helyen végzett. Még nem nagyon volt arra példa, hogy valaki egy napon két maratoni számban elinduljon, de Andi elképesztően szeretett volna pontokat szerezni az egyesületnek, ezért bevállalta.

Ha csak az eredménysort nézzük, azt látjuk, Simon Zsombor nyolcadik helyen végzett 18 kilométeren. Szakosztályvezetőnk rávilágított, miért volt ebben jóval több.

Zsombi esélyesként indult, az első háromban haladt, amikor az egyik szegedi belement hátulról, és versenyzőnk beborult a vízbe. Zsombi visszamászott a hajójába, becsülettel a mezőny után eredt, de már túl nagy volt a hátránya ahhoz, hogy a dobogós helyek egyikét elcsípje.

A magyar bajnokságon alapvetően a győri maraton Európa-bajnokságra való kijutás volt a cél azonban a futamok közben kiderült, hogy az Európai Kajak-Kenu Szövetség a jelenlegi járványhelyzet miatt törölte a versenyt.

Szeretett volna mindenki nemzetközi porondon szerepelni, főleg, hogy hazai rendezésű kontinensviadalról volt szó. Nicholas és Andi jó eséllyel pályázott volna, hogy csapatba kerüljön, annak ellenére, hogy hivatalosan nem fejezték be a versenyt, de hiába. Finoman szólva sem volt szerencsénk – mondta zárásként Balázs Péter.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!