Atlétika
Nagy Marcell

„Elsődleges célunk az utánpótlás-nevelés” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.12.20 Frissítve: 2019.12.19 Sakk

Kalocsai László, az MTK Család szerkesztője Kállai Gáborral készített interjút.

– Hatalmas siker, hogy újból NB I-es csapata van klubunknak, ráadásul úgy néz ki, ezúttal a bennmaradás is sikerülhet.

Elsődleges célunk az utánpótlás-nevelés: második csapatunk általában nyolc ifivel áll fel, és fölényesen vezeti a másodosztályú bajnokságot. Az NB I-ben is kötelező egy-egy ifi, illetve női versenyzőt nevezni. Gehér Koppány, Öngut Tamás és Egyed Judit egyaránt kitűnően teljesítenek.

– A fiatalok fejlődését nagyban segítheti, hogy külföldi nagymesterek oldalán játszhatnak. Utóbbiak nagy anyagi terhet rónak a szakosztályra?

Mindannyiuknak egyéni szponzoruk van, aki fizeti a szállást, az utazást és az étkezést. De természetesen a klub is komoly összeggel támogatja a szakosztályt, csakúgy, mint Dunai Zoltán.

– Nagy terhet jelent a különböző csapatok munkájának koordinálása, az új versenyzők toborzása, illetve a csapatok összeállítása?

Öt felnőtt és négy ificsapatot kell szerveznem, és ott van még a nem hivatalos hattáblás bajnokság is. Szerencsére, bőven van segítségem: Szabolcsi János, Fodor Balázs és Szép Janó, illetve Kocsis József szakosztályvezető.

– Hol vannak az edzések?

Három különböző gimnáziumban zajlik a felkészülés, olyan kiváló mesterekkel, mint például a fent említett Szabolcsi János és Fodor Balázs, illetve Bertó Sándor.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!