Atlétika
Jankovics Dániel

„Csak így van értelme az egésznek”

Publikálva: 2020.08.28 Frissítve: 2020.08.27 Kézilabda

Golovin Vlagyimirral beszélgettünk a felkészülés tanulságairól, illetve a csapategység jelentőségéről.

A Dunaújváros ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését női kézilabdacsapatunk a K&H liga szeptemberi rajtja előtt. Golovin Vlagyimir tanítványai immár a finomhangolásokat végzik, és jövő héten már az Alba Fehérvár KC elleni szezonnyitóra készülnek.

Amit terveztünk, azt elvégeztük, de egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy kivel, mikor játszunk, ami megnehezíti a továbbiakat.  – szögezte le vezetőedzőnk. – A rácalmási tornán ugyanakkor már voltak biztató jelek, de javítanivaló is bőven, igaz, ez utóbbi mindig is lesz. Türelmesebbnek, okosabbnak kell lennünk, a háromgólos előny vagy hátrány például még nem jelenti azt, hogy eldőlt a meccs. 

Idén nyáron nem volt olyan nagy a játékosmozgás, mint a korábbi években, viszont Vova szinte minden új igazolásunknak kulcsszerepet szán.

Nem volt egyszerű dolgunk, de az utolsó meccseken már úgy tűnt, hogy egyre jobban érzik a csapattársaikat. Például Marincsák Nikinek – irányítóként – egészen más rendszert kellett elsajátítania, de jól halad, és eredményes is volt.

A Dunaújváros legyőzését követően vezetőedzőnk a csapatszellemet emelte ki, úgy érezte, ismét jó közösség formálódik, amely a tavalyi jó szereplés kulcsa is volt.

Ha a csapaton belül jó a közösség, ha tudunk küzdeni egymásért, ha meg tudjuk bocsátani egymás hibáit, és csak előre megyünk, az annyit ér, mint plusz egy játékos. Csak így van értelme az egésznek, így lehet elérni a kitűzött célokat

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!