Keresés

Szektorlabda

Gersényi Botond

Gersényi Botond az Erzsébetvárosi SE és a Józsefvárosi SZIE korábbi játékosa. A 17 éves asztali-labdarúgó öt éve kezdett versenyszerűen gombfocizni, tanítómesterei két világbajnok sportoló, Horváth Imre és Szili Balázs voltak. A határozottságáról és biztos kezéről ismert ifjabb Gersényi – akinek édesapja az NB I-es élcsapattal is bíró Józsefváros játékosa – egy éves kihagyás után tér vissza a versenyasztal mellé.

Kiss Lajos

Gyerekkorában kezdett egy barátjával gombfocizni. 1999-ben megalapította a Nagykörűi Asztali Labdarúgó Clubot. 2002-ben a Bácsföldváron megrendezett európa bajnokságon és a nemzetközi Yu-open ifjúsági kategóriájában egyaránt 3. helyet ért el. Saját kategóriájában országos bajnoki címet nyert. Öt év kihagyás után 2011-ben tért vissza a sportág életébe az MTK színeiben.

Körmendi Gábor

MTK-Józsefváros kettős igazolással. Négy esztendős korától fogva rendszeres látogatója az MTK Hungária körúti stadionjának. A szektorlabdában fegyelmezett, taktikus versenyző, aki már utánpótlás korban feltűnt tehetségével, junior EB aranyat és bronzot is nyert. Legjobb felnőtt eredménye az országos egyéni bajnokságon elért negyedik helyezés. A Józsefvárosi SZIE NB I-es asztali-labdarúgója, a 12 érintéses szakág versenyein az MTK színeit képviseli.

Németh Antal

Versenyszerű asztali-labdarúgó pályafutását 1999 nyarán az akkor újonnan megalapított Nagykörűi Asztali-Labdarúgó Club tagjaként kezdte. 2004-ben az országos amatőr bajnokságban a dobogó második fokára léphetett, míg a IV. osztály egyéni bajnokságát megnyerte. Több mint 6 év távolmaradás után – az MTK friss igazolásaként – a 2012-es NB III alapszakaszában tért vissza a sportághoz. 2013-ban kategóriájában második lett az országos egyéni bajnokságon.

Serák György

Az MTK martonvásári illetőségű – civilben hűtőgépszerelőként dolgozó – csapatkapitánya évtizedek óta tagja a szektorlabdázók nagy családjának. Hihetetlen kézügyességével a sportág világklasszisait is meg tudja lepni, támadó felfogású játékos, aki a nagy versenyeken egyenletesen jó teljesítményt nyújt.

Benke Ádám

1965 július 25-én született Budapesten. Családapa, két fia van. Általános iskolai barátaival, és  bátyjával kezdett el gombfocizni, képes, trafikos gombfocicsapatokkal. A szektoros gombfocit 14 éves korában ismerte meg, amikor egyik barátja  elvitte egy festőművészhez, Bakonyi Mihály tanár úrhoz, hogy korrigálja a rajzait. A műterem közepén egy gombfociasztal volt, rajta csodálatos csiszolt, esztergált gombfocijátékosok. A festőállványon az éppen aznap folyó mérkőzések párosítása volt, rajzszeggel kitűzve. A rajzok végül nem kerültek bemutatásra, a gombfoci fontosabbnak tűnt. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal azóta is gombfocizik. Két éve az MTK gombozója.

Rácz Ferenc

Gyerekkora óta a gombfoci szerelmese, amit 22 év kihagyás után kezdett újra 2012-ben. Az újrakezdésben nagy segítségére volt az aktív martonvásári gombfocis társaság, akikkel rendszeresen edz. Játéka még csiszolatlan, de fejlődő.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!