Keresés

Tizenegyedik legjobb U18-as csapat az MTK Budapest

Publikálva: 2018.03.11 Frissítve: 2018.03.11

Péntektől vasárnapig a Városmajorban, MTK-s rendezésben került sor az Országos leány junior "B" döntőre. Lányaink pénteki 65-63-as sikere után, szombaton a Dávid Kornél Akadémia ellen 49-63-ra alulmaradtak. A fehérváriak pár ember híján teljes NB I/B-s keretükkel érkeztek, így fiatal csapatunk számára ez inkább tisztes helytállás volt.

Vasárnap a helyosztókra került sor, lányaink pedig a 10. helyért játszhattak a Debreceni KA együttesével. Csapatunk izgalmait fokozta, hogy Konta Gyula vezetőedző hirtelen betegség miatt nem tudott leülni a kispadra, így segítője, a serdülők edzője Viszota Krisztina, valamint szakosztály-igazgatónk Nagy Dóra dirigálta a lányokat.

Némi debreceni fölény után, a második negyedre kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. Védekezésben folyamatosan javultak a lányok, egyre több és több hibára kényszerítve az ellenfelet. Az igazi áttörést azonban a második félidő hozta.

Kadetjeink vezérletével, Bojtár Bogi és Gróf Juli agresszív, ponterős játékával sikerült egyenlíteni, sőt már a harmadik negyed felénél átvettük a vezetést. De minden pályára lépő hozzátett, igazi csapatmunka hozta meg a megérdemelt sikert, amelynek köszönhetően az országos bajnokság teljes mezőnyében 11. helyen, a "B" döntőn bronzérmet szerezve zártuk az idei szezont.

Frissítés:

A döntőben a Szolnoki MÁV SE és a Dávid Kornél KA mérkőzése komoly fordulatokat hozott. A fehérváriak korai előnyét a második félidőre ledolgozta Szolnok, 59-44-re győzve bezsebelték a kilencedik helyet, míg a DKKA gazdagodott a "B" döntő ezüstérmével.

A nyolcasdöntő szervezői megválasztották a hétvége All Star ötösét, melybe a debrceni Mezei Dóra mellett Nagy Annamária került be Fehérvárról. A győztes szolnokiaktól két játékos Baczuk Viktória és Munkácsi Éva, míg mieink közül Gróf Júlia kapott All Star trófeát.

Korábbi bejegyzések
15:28 Félidőben 2-2
14:30 Így állunk fel a Balassagyarmat ellen
13:01 Már a negyeddöntőben
10:08 Videoton FC - MTK Hungária FC (U16) 3-1
09:00 Hajrá MTK! - Vasárnapi Szurkolnivaló
07:32 Győzelmek és dobogós helyezések
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!