Kézilabda
Farkas Johanna

„Tanulnunk kell a történtekből”

Publikálva: 2017.11.09 Frissítve: 2017.11.08 Kézilabda

A higgadtságot hiányolta Golovin Vlagyimir a Kecskemét ellen, és a Fehérvár otthonában javítana.

A K&H női kézilabdaliga hetedik fordulójában csapatunk a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE otthonában szenvedett kétgólos vereséget. A vasárnapi találkozó rendkívül kiegyenlített játékot hozott, feszült hangulatú hajrát követően tudott felülkerekedni Marosán György együttese.

Sokkal higgadtabbnak kellett volna lennünk, nem csak a lányoknak, nekem is – vélekedett Golovin Vlagyimir.Idegenben lőtt 28 góllal meg kellett volna nyerni a meccset, de sajnos a védekezésünk nem volt elég stabil.

A lányok szerették volna megszerezni szezonbeli első győzelmüket Kecskeméten, így nehezen élték meg, hogy ez végül nem jött össze.

– Ez a jó a sportban, hogy mindig adódnak új lehetőségek a javításra. Bár mindenkit megviselt a vereség, de tanulnunk kell a történtekből, és előrelépni – mutatott utat Vova. – Ebben a bajnokságban nincs gyenge csapat, nagyon sokat számít a napi forma. Apró dolgokon múlik minden: ha végjátékban kicsit higgadtabbak tudunk maradni, más eredmény születik.

Nem búslakodhatnak sokáig az MTK-s lányok: pénteken az Alba Fehérvár KC otthonában lépnek pályára. A nyáron már találkozott egymással a két csapat – felkészülési mérkőzésen –, akkor Deli Rita tanítványai nyertek 31-29-re.

Tudjuk, hogy erős csapat a Fehérvár, a felkészülés során jó meccset játszottunk velük, persze tudom, hogy ebből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Felemás formát mutatnak, egyszer kiválóan játszanak, máskor nem jön ki nekik a lépés. Sok új játékosuk érkezett hozzájuk, szinte másik csapatot kellett építeniük.

A pénteki találkozón Bócz László és Wiedemann Viktor fújja a sípot.

2017. november 10. 17:30 Alba Fehérvár KC – MTK Budapest; női kézilabda Magyar Kupa mérkőzés, KÖFÉM Sportcsarnok (8000 Székesfehérvár, Verseci út 1-15.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!