Atlétika
Nemes Rita

„Szeretnénk méltó produkcióval előrukkolni”

Publikálva: 2018.11.27 Frissítve: 2018.11.27 Röplabda

Tóth Gábor szerint bár valóban nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de igenis van veszítenivalónk a Jászberény ellen.

Korábban azt nyilatkoztad, hogy a Jászberény elleni lesz az év meccse. Miért is?

– Egyértelműen a Jászberény a legmagasabban jegyzett ellenfél, akivel az ősszel találkozunk: hétről-hétre az Extraligában edződnek, komoly teljesítmény lenne akár csak megnehezíteni a dolgukat. Olyan eredményt elérni, amivel a visszavágó előtt még nyitott a továbbjutás kérdése, pedig egyenesen bravúr lenne.

– Az elmúlt pár hétben többször szóba került, hogy fiatal csapatunk esetében – a kellő rutin hiányában – a megfelelő koncentráció elengedhetetlen a sikerhez. Azonban ahhoz, hogy izgalmassá tegyük a Jászberény elleni párharcot, ez önmagában nem lesz elég. Mi kellhet még?

A belső motivációnk kell, hogy borzasztó erős legyen: hogy megmutassuk a tudásunkat, sőt, hogy akár azon felül is teljesítsünk, egyénileg és csapatszinten egyaránt. Itt már nem elég a rutin, vagy a megfelelő koncentráció: a szívünket is oda kell tenni a pályára. Ha az nincs, az előbbi kettő mit sem ér.

Az ilyen nagy meccsek esetében – ahogy te is említetted – mindenkiben dolgozik a bizonyítási vágy, mindenki meg akarja mutatni, mire képes. Mit tehet az edző, hogy ez a nagy akarás ne torkolljon görcsösségbe?

A meccsdrukk elkerülhetetlen, akár játékosról, akár edzőről beszélünk, és ez így normális. Ahhoz, hogy ez az energia pozitív irányba vigyen, sikerélmények kellenek. Meghatározó lehet az első pár labdamenet: fontos, hogy sikerüljön az első érintés, mert a siker hitet ad. Persze később, a meccs folyamán jöhetnek hullámvölgyek, ilyen fiatal csapat esetén ez benne van a pakliban. A felkészülés során találkoztunk már a Jászberénnyel, és bár méltó ellenfelei voltunk, akkor is előfordultak kisebb rövidzárlatok. Természetesen ez egészen más helyzet, ezúttal mindkét csapatnak van vesztenivalója, nem mondom, hogy nekünk nincs. Az ilyen párharcokért dolgozunk napról-napra, számunkra ez ünnep: szeretnénk méltó produkcióval előrukkolni!

A szerdai találkozón Varjasi Melinda és Adler László fújja a sípot.

2018. november 28. 18:00 MTK Budapest–Jászberény VT (Magyar Kupa negyeddöntő, első mérkőzés); MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!