Kézilabda
Poczetnyik Luca

„Sosem kezdtem még ilyen jól a szezont” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.07.21 Frissítve: 2020.07.20 Atlétika

Naszti egyre jobb formában.

Klubunk világbajnoki döntős távolugrója, dr. Nguyen Anasztázia július elején 6.36 méterrel kezdte a szabadtéri szezont az MTK Budapest első felkészülési versenyén, amivel az első helyet szerezte meg. Sportolónk az eurosport.hu-nak elmondta, ezeken a megméretéseken egyelőre nem a helyezés a legfontosabb.

– Sosem kezdtem még ilyen jó eredménnyel, bár nem mérvadó ez a győzelem, hiszen kevés induló volt, így inkább edzéshangulatban telt a nap. Ennek ellenére sokat segített a felkészülésben, azért is, mert először ugorhattam hosszú nekifutásból, szóval alapvetően elégedett vagyok.

A 27 éves atléta arról is beszélt, hogyan befolyásolta a koronavírus-járvány a felkészülését.

– A szokásos külföldi edzőtábor kimaradt, ebből idén kettő is lett volna. Illetve nem tudtunk napi kétszer edzeni, a kis csoportok miatt ugyanis idősávokra osztották fel a pályát. Hiányérzetem van még a májusi versenyek, illetve a fedettpályás világbajnokság elmaradása miatt.

Naszti azóta egyre javuló tendenciát mutat, hiszen július 15-én, Finnországban 6.49-et ugrott, majd július 18-án – szombaton – 6.61-et ért el a TSC Geotech pályaavató versenyén. Ez az eredmény mindössze 16 centiméterre van az egyéni csúcsától, és csupán 21 centire az olimpiai kvalifikációs szinttől.

Forrás: eurosport.hosszabbitas.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!