Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

„Sorsunk a saját kezünkben"

Publikálva: 2015.11.11 Frissítve: 2015.11.11 Vízilabda

Az MTK 1888 frissen másodosztályba jutott csapata jelenleg a hatodik helyen áll az OB I/B alapszakaszának A-csoportjában. Az együttes vezetőedzőjével, Pecz Gáborral beszélgettünk.

– Huszonnyolc évesen a legtöbb vízilabdázó még aktív karrierje csúcsán van, te pedig immár vezetőedző vagy.

– Valóban nem szokványos, hogy ilyen fiatal vezetőedzője legyen valamelyik csapatnak, a legtöbb velem egykorú általában még aktív játékos, ám a jelenlegi feladatom teljes embert kíván. Jómagam hétéves korom óta vízilabdáztam, az OB I-ben a BVSC-ben, az OSC-ben és az Yblben is játszottam, egy évet Szlovákiában is eltöltöttem. Az MTK, Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt az előző szezonokban nyújtott edzői munkám alapján szavaztak nekem bizalmat.

– A vízilabda az MTK-család egyik legújabb tagja, mutasd be a csapatodat!

– Az együttest javarészt fiatal játékosok alkotják, páran az első osztályt is megjárták. Szerencsére, a vízilabdában eltöltött éveknek köszönhetően jó kapcsolatrendszerrel rendelkezem, toboroztam játékosokat, más klubtól is kaptunk segítséget, felajánlást. Fiatal együttes vagyunk – az OB I/B-ben számos olyan csapat van, akik évek óta együtt játszanak, szinte változatlan felállásban, ez rendkívül sokat jelent ebben a sportágban. Nálunk is megvan a kemény mag, akikre építhetünk, ám sok mérkőzésen az összeszokottság, a rutin dönt. Azt érzékelem a társaságomon, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobb játékot produkáltunk, bizakodó vagyok. A bajnokságból hátra van még hat mérkőzés, mindegyiknek meg lesz a sajátossága, pikantériája. Próbálom a csapatot úgy irányítani, hogy gyorsan felálljunk az esetleges mélypontból, újra fel tudjunk pörögni a következő találkozóra. Tavaly, az OB II-ben a fordulók négyhetente voltak, most hetente kell bizonyítanunk, újraépítkezni meccsről meccsre.

– Mennyit edzetek, hogy néz ki a felkészülés?

– Minden nap, hétfőtől péntekig tartunk edzést Leányfalun. Mivel a játékosok többsége dolgozik, tanul, így nem tudunk pihenőnapot tartani, hiszen nem mindenki tud minden nap jönni. Alkalmanként másfél-két órát töltünk a medencében, valamint más csapatokhoz is járunk kétkapuzni, szárazföldön is edzünk.

– Az OB I/B-be jutással milyen célokat tűztetek ki az együttes számára?

– Mivel most kerültünk fel a harmadosztályból, reálisan azt mondtuk, hogy az idei cél a bennmaradás. Sorsunk a saját kezünkben: mennyire vesszük komolyan a felkészülést, mennyire vagyunk ott fejben, tudunk csapatként működni a kiélezett helyzetekben is.  

 

 

 

 

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!