Kézilabda
Kobela Tamara

„Semmi nem tud kizökkenteni”

Publikálva: 2020.04.22 Frissítve: 2020.04.22 Brüll Alfréd Akadémia

Bemutatjuk a Brüll Alfréd Akadémia fiatal vívóját, Miskó Dorinát.

Hogyan indult a pályafutásod?

– Úgy kezdődött az egész, hogy édesanyám egyik kollégája vívott, és anya olyan sokat mesélt erről, hogy én is kedvet kaptam. Elmentünk edzést látogatni, azonnal megtetszett a sportág, és el is kezdtem rendszeresen járni. Nagyon vonzó és különleges volt, ráadásul különösen izgalmasnak találtam, hogy valaki ellen pengével küzdhetek. Előtte táncoltam, az nagyon nem az én világom volt, de a vívásban rátaláltam önmagamra.

Miért pont a párbajtőrt választottad?

– Tőrrel kezdtem, majd később az edzőm javaslatára kipróbáltam a párbajtőrt is. Volt időszak, amikor mindkettőt egyszerre űztem, de végül kiderült, hogy utóbbi az, ami jobban fekszik nekem. Tőrben többet számít a gyorsaság, és az én mozgásom inkább a párbajtőrre alkalmas. Itt talán jobban kijön, hogy mentálisan nagyon erős vagyok, valamint hogy nem lehet kizökkenteni.

Miben kell még javulnod?

– Természetesen gyorsaságban, fizikailag és erőnlétileg mindig van hová fejlődni. Ezen kívül előfordul, hogy néha túlságosan tisztelem az ellenfelemet, picit megtorpanok, ha tudom, jó vívó áll velem szemben a páston. Ezen mindenképp változtatni szeretnék a jövőben.

Mi volt eddig a legnagyobb sikered?

– Belgrádban, az európai körverseny viadalán sikerült a dobogó harmadik fokára állnom, amire különösen büszke vagyok, de a diákolimpiai sikerek, mint például az országos harmadik helyezésem is sokat jelentett nekem.

Mik a célkitűzések 2020-ra és hosszú távra?

– Tavaly nem tudtam bekerülni a válogatottba, ezért idén az elsődleges – rövid távú – célom az, hogy ezen változtassak, és újra kerettag legyek. Előrébb egyelőre nem érdemes nézni, nem nagyon gondolkoztam még a jövőn.

Hogy tudod a tanulást a vívással összeegyeztetni?

– Ebben a tanévben kezdtem el gimnáziumba járni, és érezhetően nehezebb volt ez az esztendő. Néha talán picit a tanulás rovására ment a sport, ugyanakkor mindig sikerült megoldanom a dolgokat, javítottam a rosszabb jegyeimet, és ez most sincs másképp.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!