Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

„Reményteli jövő előtt állunk.” (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.06.19 Frissítve: 2019.06.19 Cselgáncs

Pánczél Gábor, vezetőedző szakmai irányításával cselgáncsszakosztály épül az MTK Budapest sportegyesületben.

Ismerkedjünk meg a szövetségi kapitányként is dolgozó Pánczél Gáborral!

– 1993-tól edzősködöm. 26 évet a KSI SE kötelékében töltöttem el. dr. Hetényi Antal – vagy ahogy mindenki ismeri: Tozsó 'bá – állított pályára. Nem lehet szavakban összefoglalni, elmondani, leírni mennyi mindent köszönhetek neki. Hazsik Endre, a KSI SE korábbi elnöke is végig támogatta elképzeléseimet, neki is hálás vagyok, ahogy a Héraklész-program korábbi irányítóinak, Dr. Szabó Tamásnak és Tóth Józsefnek is. Ennek eredményeképpen a KSI SE judoszakosztálya az elmúlt 12 évben mindig a legjobb háromban végzett az egyesületi pontversenyben, de leginkább az első volt. 2016-ban vezetőváltás történt az egyesület élén, ami olyan változásokat hozott, aminek következtében – Tóth Krisztiánnal – a Pénzügyőr SE tagjai lettünk. Ettől még működhetett volna a vegyes szakosztályi modell, de ennek kivitelezése több szinten is elbukott. Nem volt más választásom, az általam edzett versenyzőket át kellett igazolnom a PSÉ-be. Nagyon hálás vagyok Szabó Károlynak, a PSE küzdősportszakosztály vezetőjének és az egyesület elnökének, hogy a kritikus időkben mögém, mögénk álltak.  Sajnos azonban ott is akadtak nehézségek és nem lett volna ésszerű tovább terhelni őket, ezért kerestem erős, komoly egyesületet. Az MTK Budapest vezetése nyitott volt a lehetőségekre, így nagyon gyorsan és korrekten sikerült az MTK-ba igazolni.

– Kire vagy a legbüszkébb az általad nevelt sportolók közül?

– Minden versenyzőmre nagyon büszke vagyok, mivel a bennük rejlő lehetőségeket – az esetek túlnyomó többségében – sikerült felszínre hozni. Az külön örömmel tölt el, hogy a civil életben is példamutató teljesítményt nyújtanak.

– Nevesíthetjük őket?

– Kimagaslik tanítványim közül Szilágyi László, Baczkó Bernadett, Joó Abigél és Tóth Krisztián. Ők nemzetközi szinten is maradandót alkottak.

– Milyen eredményeket értek el?

– Szilágyi László világbajnoki Európa bajnoki 5, és utánpótlás Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes. Baczkó Bernadett olimpiai 7., világbajnoki 3., Európa-bajnoki 5., sokszoros utánpótlás Európa-bajnok. Joó Abigél olimpiai 5. és 7., kétszeres Európa bajnok, sokszoros utánpótlás Európa-bajnok. Tóth Krisztián olimpikon, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes, junior-világbajnok, utánpótlás Európa-bajnok, minden korcsoportban van érme világversenyről.

– Milyen elképzelésekkel érkeztél, érkeztetek klubunkba?

– További terveim között szerepel a nagyon komoly utánpótlásbázis kialakítása, a már meglévő együttműködéseket erősíteni szeretném, különös hangsúlyt fektetve a tehetséggondozásra. Nagyon örülök, hogy reményteli jövő előtt állunk, az MTK-ban érzem a lehetőséget, mi pedig készek vagyunk élni vele.

A szakember elmondta, hogy a héten Minszkben kezdődő Európai Játékokon és a hétvégi paksi versenyen már az MTK Budapest sportolóiként indulnak a cselgáncsozók.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!