Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

„Remekül dolgoznak a lányok”

Publikálva: 2017.09.28 Frissítve: 2017.09.28 Röplabda

Gőzerővel készül az előttünk álló szezonra az MTK Budapest női röplabdacsapata.

Eddig szinte minden a tervek szerint alakul, remekül dolgoznak a lányok, rendkívül elégedett vagyok velük – kezdte Tóth Gábor, vezetőedző. – Sajnos azonban a sérülések nem kerülték el a csapatot: Takács Doroti vállán csütörtökön végeznek atroszkópos beavatkozást, Kovács Lilla már túl van a műtéten, elkezdte a rehabilitációt. Kis Rebeka kisebb sérüléssel bajlódik, a napokban jönnek meg az MR-vizsgálatok eredményei, illetve Takács Berni válla is begyulladt, de szerencsére nem tűnik súlyosnak.

A klub továbbra is elsősorban fiatal, magyar játékosokra támaszkodik, az idén is számos tehetség bizonyíthat kék-fehérben: a felnőttekkel készül – a tavaly már bemutatkozó, de még mindig csak 17 éves Deli Zsófi és Lesi Olívia mellett – Szabó Ágnes, Szalai Anna, illetve a mindössze 15 éves Szatmári Lilla is.

– Lilla egyelőre csak szokja ezt a környezetet, heti háromszor edz velünk – vázolta fel a helyzetet a mester. – Minden fiatal nagyon szépen halad az új szisztémával, elégedett vagyok a hozzáállásukkal és a munkájukkal. Persze vannak nehezebb periódusok is, de mindenki nagyon jól kezeli ezt a terhelést.

Szombat délelőtt a Jászberényi RK ellen játszik felkészülési mérkőzést Tóth Gábor együttese. Edzőmeccs lévén az eredmény talán nem elsődleges, mégsem nevezhető tét nélkülinek a találkozó.

– Játszmákon belül is különböző lesz a terhelés, a labdaelosztás, illetve a megvalósítandó cél, ezt Kötél Zsanival meg fogjuk beszélni – árulta el a vezetőedző. – Az első szettben meg fogjuk terhelni Eirinit labdákkal, aztán megterheljük a nyitásfogadókat is, ekkor a centerek kevesebb lehetőséget kapnak majd. A szervákkal is igyekszünk kísérletezni, az a fő cél, hogy a taktikai nyitásokat megfelelő biztonsággal tudjuk használni majd a jövőben is.

2017. szeptember 30. 11:00 MTK Budapest – Jászberényi RK; felkészülési mérkőzés, MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!