Kézilabda
Farkas Johanna

„Összhangban vagyunk”

Publikálva: 2018.10.09 Frissítve: 2018.10.09 Röplabda

Vezsenyi Adriennel beszélgettünk a Gödöllő legyőzéséről, a felkészülés nehézségeiről, illetve a szombati, Budaörs elleni mérkőzésről.

Túl vagy az első MTK-s tétmeccseden, hogy érezted magad a pályán?

– Egyelőre még furcsa volt hazai meccset játszani ott, ahol korábban csak vendégként léptem pályára. De nagyon jól éreztem magam, szeretem ezt a csapatot: jó volt látni, hogy mindenki ugyanúgy küzd a pályán. Elég jó kezdés volt, kicsit szorosabb mérkőzésre számítottunk, de betartottuk az előzetesen megbeszélteket, és ezek abszolút működtek.

– Gábor köztudottan a kemény munka híve. Hogyan élted meg az alapozást?

– Talán nem túlzok ha azt mondom, olyan érzés volt, mintha az első NB I-es szezonomra készülnék, akkora volt a különbség a korábbi felkészülésekhez képest. Végig hittem benne, hogy bírni fogom, és bár voltak kisebb hullámvölgyek, ezeken szerencsére túl tudtam lendülni. Bízom benne, hogy ez a rengeteg munka az idő múlásával egyre jobban kifizetődik.

– Hogy érzed, mennyire állt össze a csapat?

– Rengeteg időt töltünk együtt, sokat beszélgetünk a röplabdáról és a személyes dolgainkról is, és ez a pályán is visszaköszön. Tudjuk, hogyan kell a másikhoz szólni, hogyan segíthetünk egymáson, abszolút összhangban vagyunk.

– Mennyire tudtad megtalálni a helyed ebben a játékrendszerben?

– Eleinte kicsit nehéz volt, mert egészen más szerepem volt a korábbi klubjaimban. Két évet töltöttem Budaörsön, ennyi idő alatt azért sok taktikai dolog rögzült bennem. De mostanra már alkalmazkodni tudtam az itteni elvárásokhoz, Gábor mindig elmagyarázza, mit vár tőlem, így megtanultam, hogy nem a régi beidegződések szerint kell működni.

– A következő körben épp a Budaörs otthonába látogatunk. Mit vársz attól a meccstől?

– A Budaörs általában elég hullámzóan teljesít: néha nagyon mennek, máskor kevésbé, ez elsősorban hangulatfüggő. Ha az első perctől dominálni tudunk, és úgy megyünk oda, hogy csak a három pont elég, akkor nem lesz probléma. Semmiképp nem szabad őket lebecsülni, félvállról venni. Főleg, hogy valószínűleg már az új csarnokban fogunk játszani, ami nekünk teljesen új terep lesz.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!