Atlétika
Nemes Rita

„Örülök, hogy újra együtt dolgozunk”

Publikálva: 2019.04.09 Frissítve: 2019.04.09 Tenisz

Fucsovics Marci edzőjét, Olivier Taumát faggattuk.

A napokban Fucsovics Marci klubunkhoz igazolt, ám nem csupán egyesületet váltott a közelmúltban, hiszen nemrég kezdte el a közös munkát új edzőjével, Olivier Taumával, akivel már korábban is dolgoztak együtt. A francia szakembert kérdeztük arról, milyen Marci trénerének lenni.

– Igazi áldás vele dolgozni, hiszen remek játékos, akivel egy hullámhosszon vagyunk. Régebben, amikor bármilyen feladatot adtam neki könnyen és gyorsan tudta teljesíteni azt, ezért nagyszerű érzés, hogy újra velem készül.

Tauma – korábban – Franciaországban edzette Marcit, akkor hamar kézzelfogható volt az elvégzett munka gyümölcse.

– Három évig pallérozódott a kezem alatt, ekkor csoportos edzéseket végeztünk, több teniszezővel együtt. Körülbelül az 500. volt akkoriban a világranglistán, és két év alatt a 135. helyre jött fel. Ezt követően elváltak az útjaink, de mindig tartottuk a kapcsolatot, és remek viszonyt ápoltunk. Néhány éve találkoztam vele és Sávolt Attilával Marseille-ben, és a közelmúltban az volt a terv, hogy Attila másodedzője leszek. Most megváltoztak a dolgok, így én leszek az első számú felkészítő, aminek nagyon örülök.

A 45 éves edző azt is elmondta, minek köszönhető, hogy klubunk újdonsült igazolása ilyen sokra vitte.

– Rendkívül elkötelezett, egyáltalán nem fél a munkától, így fantasztikus vele dolgozni. Vannak sportolók, akik ha eljutnak valamilyen szintre, beleszürkülnek, megunják. Marcinál erről szó sincs, megvan benne a kellő elszántság, ez teszi őt különlegessé.

Ugyan tanítványa a kemény borításokat kedveli, Tauma úgy véli, a salakos szezonban is jöhetnek a sikerek.

– Régebben is salakos Challenger-versenyen nyerte első tornáját. Hiába érzi úgy, hogy nem fekszik neki ez a borítás, mivel a tenisz minden elemében ügyes, bármilyen versenyen van esélye sikereket elérni.

A nyíregyházi születésű teniszező korábban elmondta, mindenképp szeretne a világranglistán a Top 10-be kerülni. Az adottságai megvannak ehhez.

– Nagyon fontos, hogy Marci kihívásokat helyezzen maga elé, és legyenek dolgok, amik motiválják. Ez fog lebegni a szemünk előtt az edzések során, és ez fog minket inspirálni. Az adottságai, és a potenciál megvan benne ahhoz, hogy válóra váltsa ezt az álmát.

Nemcsak egyesben, hanem párosban is szeretnének maradandót alkotni, vegyes párosban pedig nem kell messzire menni ahhoz, hogy ideális partnert találjunk. Babos Tímea – a női páros világranglista harmadik helyezettje – szintén az MTK Budapestet erősíti, közösen pedig Grand Slam, illetve olimpiai babérokra törnének.

– Szuper párost alkothatnak, hiszen régóta ismerik egymást és játszottak már együtt. Én is ismerem Timit,  hiszen edzett Franciaországban. Az olimpiai indulás kiváló cél lehet nekik, amiért közösen dolgozhatnak a klubnak és az országnak egyaránt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!