Atlétika
Krizsán Xénia

„Nagyon sok új elemet tanulok”

Publikálva: 2020.05.26 Frissítve: 2020.05.26 Brüll Alfréd Akadémia

A Brüll Alfréd Akadémia tornászát, Schermann Biankával faggattuk múltról és jövőről.

– Az első és legfontosabb kérdés: hogy vagy?

Edzés után, kicsit fáradtan, de jól, köszönöm.

– Hogyan telt az elmúlt kicsit több, mint két hónap?

Pár napot leszámítva szerencsére tudtunk edzeni, igaz, kevesebbet, mint általában.

– Pszichésen hogy élted meg ezt az időszakot?

Nem stresszeltem egyáltalán, még talán jól is jött ez az egész, mivel így több időm van felkészülni az Európa-bajnokságra és az olimpiára is. Az előbbi pontos időpontja és helyszíne a héten derül ki: mivel Párizs lemondott a rendezés jogáról, valószínűleg Bakuban lesz az Eb, várhatóan október végén, vagy november elején.

– Mennyivel könnyebb vagy épp nehezebb összeegyeztetni a sportot és a tanulmányaidat így, hogy utóbbi immár online történik?

Nekem nagyon bevált az új rendszer. Én alapvetően ritkán tudok bejárni az iskolába, és egyéni tanrendem volt, de ezt le is mondtuk. Most ugyanúgy megkapom a tananyagot, megírom a dolgozatokat, mint a többiek, és nem kell év végén külön vizsgáznom.

– Mennyire nehéz edzéseken motiválni magad így, hogy egyelőre bizonytalan szinte minden leendő verseny időpontja és helyszíne?

Eleinte nagyon motivált voltam, aztán egy hétfői napon a szövetségi kapitány összehívott minket, és közölte, hogy most határozatlan ideig nincsenek edzések. Ekkor kicsit elbizonytalanodtam, mivel eltűnt a cél a szemem elől, veszélybe került az Európa-bajnokság és az olimpia is.

– Az olimpia halasztása inkább előnyt vagy hátrányt jelent számodra?

Egyelőre nem tudni pontosan, mikor lesz a válogató, azaz, hogy melyikünk mehet az olimpiára: Kovács Zsófia vagy én. Alapvetően inkább pozitívumként gondolok a halasztásra, mivel többet tudok készülni. Nagyon sok új elemet tanulok, ezeket próbálom beépíteni, és amúgy nem biztos, hogy lett volna elég időm erre az Európa-bajnokságig.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!