Atlétika
Nagy Marcell

„Nagy folyamat ez az egész, ami elérte első célját"

Publikálva: 2017.12.05 Frissítve: 2017.12.05 Labdarúgás

Bidzilya Anton gondolatai a szerződéskötést követően.

U19-es csapatunk középpályása, Bidzilya Anton  aláírta első profi szerződését. A középpálya minden posztján bevethető játékossal beszélgettünk a jeles alkalmat követően.

– Anton, gratulálunk a szerződéskötéshez! Mesélj kicsit magadról, pályafutásodról!

Ukrajnában születtem, ott kezdtem el focizni, 10 évig voltam egy csapatnál. Magyarországon lehetőséget kaptam több helyen, majd felfigyelt rám az MTK Budapest, és már második éve vagyok a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

– Hogy érzed magad Agárdon, hogy sikerült a beilleszkedés?

Nagyon könnyen ment, mert hasonló a stílus ahhoz, amit szeretek, és amit korábban is tapasztaltam, így nem volt nehéz beilleszkedni. Jól érzem magam, igazi csapatot, sőt, nyugodtan mondhatom, hogy a három korosztály együtt nagy családot alkot.

– Mikor tudtad meg, hogy szerződést szeretne kötni veled a klub?

Nyáron hallottam Polyák Balázstól, hogy szeretnének velem profi szerződést kötni. Ezért dolgoztam az elmúlt években, így nem kellett sokat fontolgatnom az aláírást, örülök, hogy megtörtént. Ugyanakkor még nem fogtam fel teljesen, hogy mit is jelent ez.

– Mik a céljaid rövid és hosszú távon?

Szeretnék bajnokságot nyerni az U19-es csapattal, hogy az Ifjúsági Bajnokok Ligájában képviselhessem a klubot. Egyénileg pedig a felnőttcsapathoz szeretnék felkerülni a lehető leggyorsabban, mert bizonyítani szeretném, hogy megérte szerződést ajánlani nekem. Évek múlva szeretném külföldön is kipróbálni magam. Vonzóak a mediterrán országok, spanyol, portugál vagy olasz csapatok, ahol hasonló játékot és stílust képviselnek, mint itt.

– Ki a példaképed?

Cristiano Ronaldo, mert ő azt képviseli, hogy kemény munkával bármit el lehet érni. Számomra pedig ez az elv sokat jelent, próbálom ezt képviselni én is.

– Mi az, amiben kiemelkedsz, és amiben fejlődnöd kell?

Kellően agresszív vagyok a pályán, és technikailag és taktikailag is képzettnek tartom magam. Ugyanakkor ki kell emelnem, hogy mindenben fejlődnöm kell, nem elégedhetek meg magammal, minél jobbnak kell lenni, erre kell törekednem, ha előre szeretnék lépni!

– Pénteken edzőmérkőzést játszotok az NB III-as csapattal, lehet, hogy velük fogsz már hazautazni?

Bármi megtörténhet. Akármelyik csapattal fogom a téli felkészülést végezni, minden csak rajtam fog múlni, dolgozni fogok az előrelépésért, és hogy bizonyíthassak.

– Szeretnél valakinek üzenni?

– Igen, köszönetet szeretnék mondani pár embernek. Először is a szüleimnek, hogy végig támogattak. A menedzseremnek, a csapattársaimnak és a csapat vezetőinek és edzőinek. Köszönöm Polyák Balázsnak és a vezetőség többi tagjának, hogy megbíznak bennem. Nagy folyamat ez az egész, ami elérte első célját, örülök, hogy ennyi ember velem tart benne.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!