Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

„Most már elhiszem, hogy a legjobbak között vagyok”

Publikálva: 2019.09.14 Frissítve: 2019.09.15 Cselgáncs

Junior Európa-bajnoki ezüstérmesünk, Gőz Roland nyilatkozott pályafutása eddigi legnagyobb sikeréről.

Az MTK Budapest 20 éves cselgáncsozója fantasztikusan szerepelt a Vantaa-ban rendezett junior Európa-bajnokságon, ugyanis csak a döntőben talált legyőzőre, így második lett, ezzel ő a klubunk 100. Európa-bajnoki ezüstérmese. Roland elmondta, az alapos felkészülésnek köszönhető ez a kiemelkedő eredmény.

– Nagyon hosszú út vezetett ideáig, hiszen nemrég súlycsoportot váltottam, de sikerült maximálisan felkészülnöm mentálisan és fizikálisan is. Elhittem, hogy a legjobbak között vagyok, és átléptem a saját árnyékomat.

A döntőben a grúzok ifjúsági és junior-világbajnoka, Lasa Bekuri várt rá. Ugyan nem ő volt a meccs esélyese, pillanatokra volt attól, hogy a dobogó legfelső fokára álljon.

– A pályafutásom legnagyobb sikere, de pici hiányérzetem van, hiszen a döntőben az utolsó húsz másodpercig egy wazarival vezettem is. Néhány pillanatnyi kihagyás elég volt, hogy megtörténjen a baj. A cselgáncs ilyen sport, hogy ez a pici megingás is elég az ellenfélnek. Ezzel együtt nem csüggedek, hiszen a nap elején bármilyen színű érmet elfogadtam volna.

Roli zárásként azt is elmondta, milyen hatással lehet pályafutására az Európa-bajnokságon nyújtott remek teljesítmény.

– A sorsolásom nem volt ideális, hiszen olyannal kezdtem, akitől már háromszor kikaptam, többek közt az ifjúsági Európa-bajnokságon. Most sikerült fejben úgy összeraknom magam, hogy ez ne történjen meg újra, és úgy érzem, csak a döntőben fogytam el az utolsó egy percben. Ez a második hely elég arra, hogy a világbajnokságon nagyobb önbizalommal álljak oda a mérkőzésekre. Néhány nap pihenő következik, majd ugyanilyen erőbedobással készülünk a vb-re, hogy hasonló eredményt érjek el ott is. Ez a siker óriási hitet adott nekem, és azt mondhatom, hogy ott vagyok a korosztályom legjobbjai között, helyem van az elitben.

Borítókép: judoinside.com 

„Most már elhiszem, hogy a legjobbak között vagyok”

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!