Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

„Mindenképpen elégedett vagyok”

Publikálva: 2018.05.30 Frissítve: 2018.05.30 Röplabda

Tóth Gábor fiatal, magyar játékosokkal képzeli el a jövőt.

Véget ért a szezon röplabdacsapatunk számára. Tóth Gábor együttese negyedik helyen végzett csoportjában az alapszakaszban, veretlenül megnyerte a középszakaszt, 3:0-ra győzött a Budaörs elleni elődöntőn, majd a Vasas elleni osztályozón 3:1-re alulmaradt.

– Mindenképpen elégedett vagyok – szögezte le vezetőedzőnk.Abból a pár játékosból, akik itt maradtak az előző évről, illetve az újonnan érkezőkből sikerült felépíteni ütőképest csapatot, amely veretlenül nyerte meg az NB I Ligát. A Vasas ennyivel – azt hiszem – előrébb jár, mint mi, hosszabb a kispadja, ezáltal több a variációs lehetősége. Ebben látom a két csapat közötti fő különbséget.

Bár az utolsó négy mérkőzés eredményei valóban reális képet festenek az erőviszonyokról, mégis sokszor úgy tűnt, apróságok döntöttek ellenfelünk javára.

– Ezek az apró nüanszok azok, amelyekben nem lehet egyik napról a másikra fejlődni: lehet ez akár egy lépés, egy rosszul választott megoldás, még csak nem is feltétlenül hiba. Ebben kell előrelépnünk, ezért vagyunk itt, és hiszem, hogy meg is fogjuk ugrani ezt a kihívást.

Elképesztő utat tett meg csapatunk tavaly augusztus óta, rengeteget fejlődött mindenki.

– A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy valódi csapatot kovácsoljunk a lányokból – tekintett vissza Gábor. – Az volt a cél, hogy ne csak „hobbicsapat” legyünk, hanem igazi, ütőképes együttes. Leszámítva a mindennapi, kisebb nehézségeket, minden rendben volt: elkerültek minket a súlyos sérülések, rendkívül jó szellemiségű, jó hozzáállású társaság jött össze. Mindenki egy irányba ment, egy célért küzdött, ezt igyekszünk átmenteni a következő szezonra is.

Apropó, következő szezon! Természetesen lesznek változások a keretben, ám közel sem olyan léptékűek, mint egy évvel ezelőtt.

– A stáb marad, sőt, Bence nagyobb szerepet vállal, mint eddig, ez mindenképpen nagy segítség lesz. Befejezi, illetve máshol folytatja pályafutását Kötél Zsani, Nyuka Noémi, Dessaa Legros, Irini Hatziefsztratiadu, Takács Berni, Kis Rebeka és Szabó Ágnes. Természetesen gondoskodunk a pótlásukról, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk kiszemeltjeinkkel. Továbbra is elsősorban fiatal, magyar játékosokkal képzeljük el a jövőt.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!