Kézilabda
Kekezovity Anna

„Minden meccsre úgy készülünk, mintha a rájátszásba jutás lenne a tét”

Publikálva: 2019.02.14 Frissítve: 2019.02.14 Röplabda

Takács Dorotival beszélgettünk a Balatonfüred elleni vereség okairól, az alapszakasz hajrájáról, illetve a csapatra váró feladatokról.

Álomszerűen kezdtünk Balatonfüreden, 25-7-re nyertük az első játszmát, végül mégis pont nélkül maradtunk. Mi történt?

– Az első szettben mélyen a tudása alatt játszott a Balatonfüred, aztán a másodiktól kezdve jelentősen feljavult a teljesítményük. Így visszatekintve azt gondolom, mi megtettük, amit tudtunk, ez most ennyire volt elég. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy ellenfelünk a szezonbeli talán legjobb meccsét játszotta.

– Már két-három fordulóval ezelőtt biztossá vált az alapszakaszbeli második helyetek, kvázi tét nélküli meccseket játszotok hetek óta. Mennyire nehéz ilyenkor felpörögni a mérkőzések előtt?

– Minden meccsre úgy készülünk, mintha a rájátszásba való jutás lenne a tét. Senki nem érezteti velünk, és mi sem gondoljuk úgy, hogy minden mindegy, sehova nem megyünk feltett kézzel. Nem is vallana ránk, ha így tennénk: továbbra is rengeteget dolgozunk, és bízom benne, hogy a hátralevő meccseinket is meg tudjuk nyerni.

– Gábor többször is említette, hogy az alapszakasz utolsó pár meccsére különböző részfeladatokat adott a csapatnak, és ezek végrehajtására koncentráltok. Hogy néz ez ki a játékosok szemszögéből?

– Ezek kevésbé egyénekre vannak szabva, inkább csapatrészekre. Persze mindenkinek kell bizonyos technikai változásokat eszközölnie, de inkább a játékosok közti kapcsolatok fejlesztése, illetve a repertoárunk szélesítése a cél.

– Az utóbbi pár meccs már kimondottan a rájátszásra való felkészülés jegyében telt. Készen álltok?

– Mindenki várja már, hogy új, magasabban jegyzett ellenfelekkel mérkőzhessünk meg. Egészen más hangulata van az ilyen mérkőzéseknek, illetve akár az azt megelőző heteknek. Szeretnénk végre bizonyítani, hogy magasabb szinten is megálljuk a helyünket. Persze biztos időbe fog telni, hogy felvegyük a rájátszásbeli meccsek ritmusát, de türelmesnek kell lennünk magunkkal.

– Egy ideje már egy ún. sport coach is segíti a felkészüléseteket. Milyen pluszt jelent ez számotokra?

Abszolút személyiségfüggő, hogy kinek, hogyan segítenek ezek a beszélgetések. A fiatalabbaknak, a kevésbé tapasztalt, vagy esetleg szorongóbb játékosoknak mindenképpen sokat jelent. Az mindenesetre nagy pozitívum, hogy olyasvalakivel tudunk beszélni (Boutin-Józsa Zsuzsannával – a szerk.), aki maga is profi szinten röplabdázott, és érti, mi történik a pályán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!