Karate
Sterck Laura

„Minden erőmmel azon leszek, hogy éremmel térhessek haza.” (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.01.19 Frissítve: 2019.01.18 Brüll Alfréd Akadémia

A dániai Eb-re készülő, Brüll Alfréd akadémista, korosztályváltás előtt álló Baranyi Zsófival beszélgettünk.

A 2018-as év pechesen, sérüléssel kezdődött számodra, amely rá is nyomta bélyegét a korosztályos Eb-n való szereplésedre. Felépültél azóta teljesen, panaszmentes vagy?

– Igen, be volt gyulladva a derekam – mint utólag kiderült – a rossz tartásom miatt. Szerencsére a gyógytorna rengeteget segített, így most már rendben vagyok.

– A folytatás azonban egész jól sikerült: második helyen végeztél Marokkóban, ötödik lettél az ifjúsági olimpián, és még hosszan sorolhatnánk. Mennyire vagy elégedett a 2018-as évvel?

Alapvetően jól sikerült, bár az ifjúsági olimpiával kapcsolatban van bennem némi hiányérzet, de nem bánkódom, már a februári Európa-bajnokság lebeg a szemem előtt.

– Jól kezdődött az idei év is, bronzérmet szereztél a Szamoborban rendezett Croatia Grand Prix-n. Milyen volt ez a verseny, mennyire tudtál örülni a harmadik helynek?

Korosztályt váltottam (juniorból U21-be – a szerk.) a kvalifikáció miatt, igaz, csak októberben lesz majd a születésnapom. Ebből adódóan nagyobb, idősebb ellenfelekkel kellett szembenéznem, nem is volt konkrét célkitűzés, csak hogy kihozzam magamból a maximumot. Itt már egy perccel hosszabbak a meccsek, ezt nehéz volt megszokni.

– Versenyzői szempontból milyen változást jelent ez a plusz egy perc?

– A sokadik meccs után már éreztem, hogy nem ehhez vagyok hozzászokva, fizikálisan és fejben is jobban elfárad az ember. Még sokat kell dolgoznom az állóképességemen, de például taktikailag kicsit talán jobb a három perc, szinte bármi megtörténhet ennyi idő alatt.

Említetted, hogy már gőzerővel készültök az Aalborgban sorra kerülő, junior és U21-es Eb-re. Ott milyen eredménnyel lennél elégedett?

– Mivel ez az utolsó nagy junior versenyem, minden erőmmel azon leszek, hogy éremmel térhessek haza.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!