Kézilabda
Poczetnyik Luca

„Minden elismerésem a lányoké!” (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.04.27 Frissítve: 2017.04.27 Röplabda

Alberto Salomoni tanítványai alulmaradtak az Újpesttel szemben, így a hatodik helyen végeztek.

MTK Budapest – UTE 2-3 (–22, 20, 20, –13, –11)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 200 néző
Vezette: Éva T., Kiss Z.

MTK Budapest: Szűcs K. 18, Kilyénfalvi 8, Lakatos E. 12, Lutter L. 2, Papp O. 12, Petőváry 20
Csere: Hajek-Nagy (liberó), Tímár E., Deli, Horváth Z., Lesi
Vezetőedző: Alberto Salomoni

UTE: Miklai 17, Juraszik, Headen 15, Bezsandolszka 9, Háfra 5, Dégi 10
Csere: Hadnagy (liberó), Varbanova 11, Ancsin 1, Lutter E., Császár N. 1
Vezetőedző: Valics György

Az MTK Budapest – UTE párharc harmadik, utolsó felvonását rendezték szerda este a Városmajorban.

Alberto Salomoni sérülés miatt nem számíthatott az MTK Budapest egyik legmeghatározóbb játékosára, Hackl Szilviára, és a kék-fehérek liberója, Hajek-Nagy Fanni is részleges bokaszalag-szakadása ellenére játszott.

Az első játszma kiegyenlített játékot hozott, az első technikai szünetben még a hazaiak vezettek 8-7-re. A kék-fehérek előnye nem sokkal később hárompontosra hízott, ám a mezőnyben aktívabb UTE hamar fordítani tudott, és a játszma végéig meg is őrizte előnyét (22-25).

A második szettet mindkét csapat rendkívül sok hibával kezdte, az első hat pontból négy nyitásrontásból született. Ennek ellenére a hazaiak már korán magukhoz ragadták az irányítást, előnyük a percek múlásával egyre nőtt, és bár a játékrész hajrájához közeledve a lila-fehérek sokat faragtak hátrányukból, Alberto Salomoni tanítványai végül egyenlíteni tudtak (25-20).

A harmadik játszma is nagyjából az első technikai szünetig volt szoros, ekkor két pont volt az UTE előnye. Ezt követően Lakatos Enikőék egy 10-0-ás rohammal le tudták szakítani ellenfelüket, így a hazaiaknak még az is belefért, hogy a szett hajrájában ismét kiengedjenek kicsit (25-20).

A negyedik szettre elfáradni látszottak Alberto Salomoni lányai, és a bővebb kerettel, hosszabb kispaddal rendelkező újpestiek átvették az irányítást. Az olasz szakember hiába kért időt előbb 1-4-nél, majd 8-13-nál, érdemi változás nem történt, így következhetett a döntő játszma (13-25).

Az ötödik szett sajnos ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: a vendégek domináltak, a fordulásnál már öt pont volt az előnyük, a kék-fehérek pedig csak futottak az eredmény után. Bár a játszma végéhez közeledve elkezdtek felzárkózni a hazaiak, az egyenlítésre már nem futotta az erejükből, így a döntő játszmát, a meccset, és így a párharcot is az UTE nyerte meg (11-15).

Az MTK Budapest a hatodik helyen zárta a női röplabda NB I 2016/17-es kiírását, így teljesítette a szezon előtt kitűzött célt.

Alberto Salomoni: Attól tartottam, hogy a vasárnap történtek után feladjuk a harcot, de szerencsére nem így történt, mindent megtettünk a győzelemért. Egyeseknek jobban ment, másoknak kevésbé, de egyszerűen túl szűk a keretünk ahhoz, hogy az élcsapatokkal felvegyük a versenyt. Köszönök mindent az MTK-nak, sokat tanultunk egymástól a lányokkal, összességében elégedett vagyok a szezonnal, egyedül a Kaposvár elleni meccset illetően van bennem hiányérzet. Minden elismerésem a lányoké, nem volt könnyű dolguk, de nagyot küzdöttek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!